Aldonis, Agija

„Laimīgai Latvijai” ietvaros „Maxima” dāvina svētkus pirmklasniekiem no trūcīgām ģimenēm

Lai arī pirmā skolas diena vecākiem un bērniem ir priecīgs notikums, ģimenēs ar šauru rocību tā ne vienmēr ir svētki. Lai palīdzētu vieglāk uzsākt skolas gaitas Latvijas trūcīgajām ģimenēm, kuru bērni pirmo reizi dzīvē vērs skolas durvis, lielveikalu tīkls „Maxima” visā Latvijā Ziedot.lv projekta „Laimīgai Latvijai” ietvaros 2. un 5.septembrī dāvinās mazajiem pirmklasniekiem skolas lietu komplektus. Tāpat svētku pasākumos visā Latvijā ģimenes - kopumā apmēram 400 cilvēku - tiks iepriecinātas ar īpaši gatavotām un gardām „Meistara markas” tortēm.

Kā atzīst Ziedot.lv pārstāvji, skolas gaitu sākumu daudzas Latvijas ģimenes sagaida ar bažām, jo nav iespējas saviem bērniem sniegt visu nepieciešamo. Īpašas grūtības vecākiem ir sarūpēt apģērbu, sporta tērpu un apavus, tāpēc Ziedot.lv par šādiem ziedojumiem būtu vispateicīgākie, lai tālāk tos varētu nogādāt trūcīgajām ģimenēm visā Latvijā.

Lai iepriecinātu mazos pirmklasniekus, „Maxima” visiem jaunajiem skolniekiem labdarības projekta „Laimīgai Latvijai” ietvaros dāvanu komplektā ir sarūpējusi vairākas praktiskas un noderīgas lietas. Dāvanā būs sagatavoti krāsaini flomāsteri, apģērbu maisiņi ar multfilmu varoņiem vai plastilīns, guaša krāsas, kā arī gardas konfektes.

Ar Ziedot.lv sadarbības partneru palīdzību „Maxima” sarūpētie dāvanu komplekti ģimenēm tiks dāvināti visos Latvijas reģionos. Visās akcijas norises pilsētās līdz ar dāvanu komplektu pasniegšanu notiks arī simboliska svētku svinēšana, mielojoties ar „Meistara markas” gardumiem. Uz pasākumu ieradīsies gan paši pirmklasnieki, gan viņu mammas, tēti, māsas un brāļi, lai kopīgi atzīmētu sava mazā radinieka skolas gaitu uzsākšanu. Skolas sākums tiks svinēts 2.septembrī Rīgā; 2.septembrī Latgalē - Līvānos; 2.septembrī Kurzemē - Saldū un Talsos, bet 5.septembrī Vidzemē - Valmierā.

Arī Rīgā, Ziedot.lv Labdarības mājā līdz ar pirmklasnieku komplektu dāvināšanu notiks skolas sākuma sagaidīšanas pasākums. Trūkumā nonākušajām ģimenēm no Rīgas muzikālo priekšnesumu dāvās mūziķis un TV seja Valters Frīdenbergs, dziedātāja Aija Andrejeva, savukārt seriāla „Ugunsgrēks” un „Leļļu teātra” aktrise Dana Lāce iepriecinās pasākuma viesus ar nelielu marionešu izrādi. Tāpat par vecāku un bērnu iepriecināšanu parūpēsies arī aktrises Velta Skurstene un Karīna Tatarinova.

Jaunākie raksti