Mirta, Ziedīte

1.septembrī Brīvdabas muzejā būs spēļu un rotaļu diena

Šo svētdien, 1.septembrī, no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Brīvdabas muzejā norisināsies Spēļu un rotaļu diena. Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas visas dienas garumā.

Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt "Klimpiņu sišanu", "Žvidzekli", "Krupja ķeršanu" un daudzas citas senās spēles.

Hernhūtiešu saiešanas namā mazie mākslinieki varēs spēlēt smilšu spēles, izdomājot un veidojot smiltīs savas kino pasakas, kā arī redzēt tās lielajā ekrānā.

Vidzemes sētā visas dienas garumā bērnu folkloras kopa "Tarkšķi" aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās.

Kurzemes sētā plkst. 12.00 startēs orientēšanās spēle "Uzzini un atrodi", kas piedāvās mazajiem pētniekiem pēc fotogrāfijām atrast Brīvdabas muzeja sētās paslēpušās mājlietas un citus priekšmetus.

Gadatirgus laukumā mazos apmeklētājus gaidīs keramikas meistars Leontīns Cīrulis ar māla rotaļietu veidošanas darbnīcu. Būs iespēja piedalīties veiklības spēlēs ar kāpšanu un rāpšanos virvēs gan mazajiem, gan lielākiem bērniem, kā arī vizināties zirga mugurā.

Kurzemes zvejniekciema pļavā bērni varēs iepazīties un izmēģināt spēkus un izveicību cittautu aktīvajās āra spēlēs.

Pie Priedes kroga bērnus gaidīs radošo un prāta spēļu darbnīcas.

Spēles un rotaļas ir gadsimtiem sens veids, kā bērnus saistošā veidā iepazīstināt ar dabas norisēm un lietu pasauli, veicinot bērnu garīgo un fizisko attīstību. Septembra pirmajā svētdienā Brīvdabas muzejā laipni gaidām jo īpaši ģimenes ar bērniem!

Jaunākie raksti