Laura, Jadviga

Latvijas Dižtortes 13 700 gabaliņi tika notiesāti tikai divu stundu laikā

Latvijas Dzimšanas dienā, 18. novembrī, SMScredit.lv sarūpētā Dižtorte, kas bija veltīta Latvijas sportistu sasniegumiem pasaulē, tika notiesāta divu stundu laikā. Svētku torte pie Kongresu nama tika sadalīta 13 700 gabaliņos.

Pateicoties operatīvam un profesionālam konditoru darbam, ar svētku torti varēja mieloties rekordliels cilvēku skaits.

Klātesošos sveica latviešu vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura norādīja, ka ar nepacietību gaidījusi mirkli, kad varēs baudīt Dižtorti mājās, kas arī viņai ir labākā dāvana gan par nesen iegūto bronzas medaļu Pasaules čempionātā Pekinā, gan arī valsts svētkos.

Savukārt, AS "4finance" zīmola SMScredit.lv mārketinga vadītājs Harijs Poikāns pauda patiesu prieku par visiem, kuri gan pērn, gan šogad raduši iespēju un laiku kopīgā svētku gaisotnē mieloties ar Latvijas čaklāko konditoru veikumu.

40 kvadrātmetru lielo un 1,4 tonnas smago biezpiena un šokolādes torti šogad bija sarūpējuši restorāna “Fazenda” un citu restorānu konditori. Tortes dekorējuma pamatā bija ozola zīme, kas simbolizē spēku un ir neiztrūkstošs elements sportistu sasniegumiem pasaulē.

Pasākumā piedalījās Lauris Reiniks, grupa "Musiqq", Roberto Meloni, kā arī ar akustiskās ģitāras priekšnesumu klātesošos priecēja dziedošais aktieris Gints Grāvelis. Cienasta dalībniekus valsts svētku gaisotnē iedvesmoja arī Latvijas izcilāko sportistu - skeletonistu brāļu Dukuru, pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa video uzrunas.

SMScredit.lv sagādātā Latvijas Dižtorte klātesošos priecēja jau otro gadu. Latvijas otrās Dižtortes sastāvā bija 10 000 Balticovo olu, 291 kilograms biezpiena, 260 kilogrami cukura, 151 kilograms miltu, 81 kilograms ievārījuma, 356 litri putukrējuma, 162 litri vārīta iebiezināta piena, 48 kilogrami šokolādes un 32 kilogrami ogu.

Jaunākie raksti