Aldonis, Agija

Sabiedrības krējums pulcējas vīna žurnāla prezentācijā. FOTO

Piektdien, 29.maijā vīna galerijā „Noble Wine” notika tāda paša nosaukuma Latvijā pirmā specializētā vīna žurnāla prezentācija. Žurnāls veidots sadarbībā ar vīna ekspertiem un pazinējiem. Pirmā numura tēma – leģendārā Burgundija. Numura centrā ir franču vīndari un itāļu eksperti, kuri līdzās latviešu vīndariem dalās viedokļos par pašreizējo vīna tendenci – „Vecās pasaules” vīniem.

„Kāpēc mēs ko tādu uzsākām? Viss ir vienkārši – mēs ļoti mīlam vīnu. Ne tikai dzert, bet arī runāt par to,” stāsta kompānijas „Noble Wine” dibinātājs Aleksandrs Minajevs, - Bez tam mēs ļoti vēlamies, lai cilvēku, kuri mīl un prot novērtēt vīnu, kļūst arvien vairāk. Esam pārliecināti, ka uzzināsiet daudz interesanta un noderīga, un mūsu žurnāls palīdzēs vīna izvēli pārvērst par īstu piedzīvojumu.”

Žurnāla „Noble Wine” prezentācijai bija izvēlēts zīmīgs datums – starptautiskā Šardonē (Chardonnay) diena. Šardonē ir pati slavenākā balto vīnogu šķirne, no kuras top izsmalcināts vīns. Ar to pasākumā klātesošos iepazīstināja viens no labākajiem Latvijas vīndariem, žurnāla ekspertu komandas pārstāvis Rolands Pētersons.

Ar jaunā žurnāla prezentāciju tiek atklāta radošās aģentūras "PR LINIJA" rīkotā pasākumu sērija, kas top ciešā sadarbībā ar vīna galeriju "Noble Wine" un piedāvās virkni intriģējošu pasākumu.

Starp jaunā žurnāla draugiem un viesiem tika pamanīts eksrezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, aktrise Mirdza Martinsone, biznesa ledijas Marika Ģederte, Nella Ušakova, Tatjana Taurena, Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova un citi.

„Noble Wine” ir pirmais specializētais vīnam veltītais izdevums Latvijā. Vārds „noble” tulkojumā no angļu valodas nozīmē – cēls, skaists, lielisks. Tieši tāda vīna zināšanās ar lasītājiem dalīsies vīndari, vīna eksperti un patiesi vīna cienītāji. Žurnāls iepazīstinās ar aktuālajām tendencēm vīna pasaulē, kā arī palīdzēs orientēties vīna un gastronomijas izstrādājumu klāstā. Atsevišķas sadaļas tajā būs veltītas mazajiem vīna ražotājiem, vīna aksesuāriem, vīna uzglabāšanas padomiem un vīna tūrismam. Jaunais žurnāls iznāks divreiz gadā – pavasarī un rudenī, iezīmējot vīna sezonu. Pirmais numurs sagatavots krievu valodā, bet jau rudenī „Noble Wine” varēs lasīt kā krievu, tā latviešu valodās.

Jaunākie raksti