Mirta, Ziedīte

Dizainera Roberto Cavalli 40 darba gadu jubilejas ballīte

29.septembrī ar vērienīgu un rudenīgi krāšņu pasākumu Parīzē tika atzīmēta itāļu dizainera Roberto Cavalli 40. darba gadu jubileja.

Kā atzīst Roberto Cavalli, tieši šai vietā 1970.gadā notika viņa pirmā modes skate. "Pirmajā gadā mums nebija ballītes", viņš teica. "Toreiz biju tik ļoti aizņemts ar skates veidošanu, ka darba process man bija kā balle. Atceros, ka pēc skates, kad apsēdos ar glāzi sarkanvīna rokās, sev noteicu: 'Par nākotni, Roberto'. Un tagad atkal šeit esmu un stāvu ar sarkanvīna glāzi rokās....."

Viesu vidū bija arī dziedātāja Dženeta Džeksone (Janet Jackson), topmodeles Naomi Kempbela (Naomi Campbell), Heidija Klūma (Heidi Klum), itāļu aktrise Ornela Muti (Ornella Mutti) u.c. Uz skatuves vakara gaitā uzstājās arī Kailija Minoga (Kylie Minogue).

Roberto Cavalli dzimis Florencē 1940. gadā. Uzskata, ka viņa  radošais talants ir mantots no vectēva, visā pasaulē slavenā florenciešu mākslinieka – Džuzeppes Rossi. Modes pasauli Roberto Cavalli iekaroja ar savu neatkārtojamo stilu, kurš pārsteidzoši savienoja sevī zināšanas, kas iegūtas akadēmijā ar jaunām vēsmām, jauniem priekšstatiem par mūziku un modi.

Cavalli, iedvesmojoties no dabas, pirmais modē ieviesa Āfrikas saules starus un tropisko mežu krāsas. Viņš arī pierādīja, ka no ādas var pašūt ne tikai sporta virsjakas, bet, ka tā var būt par izejmateriālu grezniem un izejamiem tērpiem.

Jaunākie raksti