Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

CreativeLatvia.com atklāšana

Tajā laikā, kad daudzi Mūzikas un Mākslas akadēmiju studenti raud gaužas asaras vai vismaz klusībā rūgti nožēlo to, ka mākslu izvēlējušies par savu profesiju, uzņēmīgākie negrasās pārkvalificēties, bet izveido interneta veikalu – 2.septembrī studentiskajā burgeru restorānā Burga Bar tika atklāts jauno modes dizaineru on-line veikals CreativeLatvia.com.

Vai oriģinālas, uz pasūtījuma darinātas kleitas, blūzes, mēteļus iespējams tirgot internetā? Jaunie mākslinieki Vita Radziņa, Elīza Ceske, Inga Tauriņa, Elīna Rožkalne, Iveta, Arvils Linde un Sabīne Groza domā, ka no problem un darina ne pārāk piegulošus, demokrātiskus un, jāatzīst, diezgan latviskus – šoreiz gan pelēcības izpratnē - tērpus. Nu bet „ielas modei” tas ir tieši tas, kas vajadzīgs!

Uz kopējā atturīgi pieklājīgā stila izceļas Arvila Lindes asimetriskās bikses, kas arī attiecīgi oriģināli maksā Ls 124, Vitas Radziņas zeķbikses ar koka rakstu Ls 22, vai, teiksim, Ivetas Vilnes melnā žakete, kuru atzinīgi novērtētu arī Viktorija Bekhema – Ls 102. Cenas lielākoties nav dramatiskas – tā ir viena no interneta veikala priekšrocībām. Līdz šim tīmeklis lieliski kalpojis par pārdošanas vietu tādām bezizmēra lietiņām, kā somiņas – žēl gan, ka vienīgās skaistās ādas somiņas atrodas rotu sadaļā un ir spraužamas pie krūts Ingas Beikules brošu veidā, bet īstās tašiņas – no nenosakāmas cilmes materiāla un nepārliecinoša izskata – sadaļā „somas”.

Ak, jā, ir padomāts arī par bērniem. Vai, drīzāk, par bērnu vecākiem: krīzes apstākļos ļoti iedvesmojošas ir bērnu kleitiņas – katra māmiņa tūdaļ saprot, ka stundas laikā uzšūs tādu un vēl labāku! Dižķibeles laika bērnības atmiņas palīdzēs saglabāt Kristīnes Lasmanes pamukāļi – stilīgi jau ir, bet ne bērniem, Dieva dēļ!.. Draugiem, kolēģiem un sievas/vīra mātēm – jā, lūdzu!

Kopumā CreativeLatvia.com ir apsveicama iniciatīva un tramplīns jaunajiem latvju mākslas censoņiem – kas zina, varbūt kāds pēc šī „leciena” piezemēsies jau starptautiski slavens?

Jaunākie raksti