Gunta, Ginta, Gunda

Rīgā atklāta franču stila dizainviesnīca „Relais le Chevalier”. FOTO

9. novembrī tika svinīgi atklāta franču stila dizainviesnīca „Relais le Chevalier”, kas atrodas Kaļķu ielā 20. Sarīkojumu apmeklēja darījumu, politisko un radošo aprindu pārstāvji, kā arī žurnālisti un populāri blogeri.

„Mēs ļoti priecājamies par viesu lielo interesi un to, ka šajā nozīmīgajā dienā kopā ar mums bija tik daudz brīnišķīgu ļaužu,” sacīja viesnīcas „Relais le Chevalier” pārvaldnieks Jevgeņijs Nahmans. „Ne velti Napoleons sauca Rīgu par mazo ziemeļu Parīzi, jo Rīgai patiešām ir raksturīgs īpašs, parīzisks šarms, taču līdz šim te nebija viesnīcas īstā Parīzes stilā. Mēs nolēmām labot situāciju un piedāvāt prasīgajai Latvijas un ārvalstu sabiedrībai mazu Francijas saliņu pašā Rīgas sirdī.”

Sarīkojuma viesi gremdējās patiesā franču atmosfērā, ko radīja vakara vadītāja Lelde Lietaviete, dziedātāja un mūziķe Ineta Rudzīte, kas izpildīja klasiskas franču dziesmas, kā arī šefpavārs Joriks Deiss, kas piedāvāja viesiem dažādas autentiskas franču uzkodas. Vakara gaitā viesi baudīja tradicionālos franču dzērienus: šampanieti, kalvadosu „Calvados Coquerel VSOP” un zīmola „Pfaff” vīnus.

Pēc sarkanās lentes pārgriešanas svinīgās ceremonijas, kurā piedalījās viesnīcas īpašnieks Andrejs Jepifanovs un projekta galvenā arhitekte Elizabeta de Strobela, viesiem tika dota iespēja iepazīties ar visiem viesnīcas numuriem, kā arī modes preču veikalu „Chevalier by Akcenty” un kalvadosa bāru. Nakts viesnīcā „Relais le Chevalier” bija galvenā balva viktorīnā, kas bija veltīta Francijas vēsturei, arhitektūrai, virtuvei, modei, filmām, kā arī tradicionālajam dzērienam kalvadosam un savdabīgajam modes preču veikalam ar franču un itāliešu meistaru ar rokām darinātiem darbiem. „Viktorīna izraisīja pat lielāku ažiotāžu, nekā mēs bijām gaidījuši,” pastāstīja Jevgeņijs. „Viesi ar lielu interesi izpētīja katru viesnīcas stūrīti, fotografējās, centās uzminēt klasiskās franču filmas, atcerēties leģendārā šampanieša „Veuve Clicquot” izveidotājas vārdu, atrast visus Eifeļa torņa attēlus un precīzi saskaitīt pūces modes preču veikalā, kā arī pareizi nosaukt Modes muzeja šim vakaram īpaši piešķirtā tērpa modelētāju.”

Viesi augstu novērtēja viesnīcas oriģinālo interjeru. „Kad es vēl tikai iecerēju nākamās viesnīcas projektu, es jau uzreiz atmetu domu par triju, četru un piecu zvaigžņu klasifikāciju. Es nevaru noreducēt līdz naktsmītnei skaistā vietā tādas telpas projektēšanu, kuras galvenais uzdevums ir uzņemt viesus,” teica projekta galvenā arhitekte Elizabeta de Strobela („Terzomillennium”, Verona, Itālija). „„Relais le Chevalier” ir skaists Nams šā vārda vispatiesākajā nozīmē — viesmīlīgs un piesātināts ar franču šarmu, tas ir ceļojuma sākumpunkts neaizmirstamu piedzīvojumu meklējumos, kas rada emocijas.”

Katra viesnīcas stāva interjers ir veidots atšķirīgā krāsu gammā. Otrais stāvs ir visos pelēkajos toņos, sākot no sudraboti pelnpelēka līdz mierīgai antracīta krāsai, trešais — košos, piesātinātos apelsīnu un fuksiju toņos, ceturtais — no tumša samtaini zila līdz debeszilam tonim, piektais — cēla dažādu dzelteno toņu palete. No dažiem numuriem paveras skats uz galveno gājēju ielu, no citiem — uz iekšpagalmu, kas ir pārbūvēts par gaišu un plašu ātriju ar stikla jumtu un spoguļsienu sešu stāvu augstumā.

Viesnīcas pirmajā stāvā atrodas modes preču veikals „Chevalier by Akcenty”, kur ir apkopotas franču un itāliešu meistaru autorkolekciju rotas, retas smaržas, interjera dizaina priekšmeti un ar rokām gatavoti dekori. Lielākajai daļai autoru ir piešķirts prestižais tituls „Francijas dzīvais mantojums” par īpašo ieguldījumu nacionālo roku darba meistarības tradīciju saglabāšanā. Daudzi priekšmeti ir unikāli un izgatavoti tikai vienā eksemplārā.

Jaunākie raksti