Aldonis, Agija

Latvijas slavenības rada mākslas objektus no kokteiļa bundžiņām. FOTO

Piektdien, 8. septembrī, mākslas centrā NOASS norisinājās zibizstādes “Vasara Latvijā” atklāšana, kuras laikā publikai un presei tika prezentēti vairāki mākslas objekti. Atklāšanas pasākums kļuva par loģisko sociālo mākslas izaicinājuma noslēgumu, kurā pašmāju slavenības un pazīstami cilvēki ķēdes principā bija nominējuši citus, lai veidotu mākslas instalācijas, kas atspoguļotu tēmu “Vasara Latvijā”.

Kopumā izaicinājumā piedalījās ap 25 cilvēkiem. Uzdevums bija pavisam vienkāršs – no tukšām Hartwall Original Long Drink bundžiņām izveidot mākslas objektu. Akcija ir noslēgusies un tajā piedalījās TV sejas Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, modes žurnāliste Anita Sedliņa, modes mākslinieki Jevgēnija Dorošenoka, Indra Salceviča, Betija Sadauska, blogeri Bea Jonīte, Jaroslavs Barišņikovs un Sergejs Hatanzejskis, multi-mākslinieks Kašers, mākslinieks Kaspars Groševs, mūziķis Jānis Krīvēns, radio un TV žurnāliste Kristīne Komarovska, modes fotogrāfs Toms Norde, SIN žurnāla galvenais redaktors Dāvis Dāvids Sakne, žurnāla Cosmopolitan redaktore Laura Lauziniece un citi, kuri vēlējas palikt anonīmi.

Pasākumu apmeklēja ne tikai paši sociālā mākslas izaicinājuma dalībnieki, bet arī modes māksliniece Dace Krieviņa-Bahmane ar vīru Rolandu, žurnāla LILIT modes redaktore un stiliste Kristīne Rudzinska, zīmola NoLo dizainere Viktorija Joniene, žurnāla L’Officiel galvenā redaktore Jūlija Rumjanceva, TV seja, Jeļena Gricuka, blogere Līga Andžāne, tenors Sergejs Jēgers, sabiebrības dāma Kristīne Lindenblate un citi.

Hartwall Original Long Drink ir dzēriens ar īpašu vēsturi un revolucionārs alkoholisko kokteiļu pasaulē. Gatavojoties 1952. gada Helsinku Olimpiskajām spēlēm, restorāni un kafejnīcas saprata, ka var netikt galā ar aktīvu pilsētas viesu plūsmu. Tāpēc Hartwall nāca ar ierosinājumu – tā vietā, lai jauktu katru kokteili atsevišķi, pasniegt jau gatavu kokteili pudelē. Mūsdienās Hartwall Original Long Drink vēl joprojām saglabājas kā pirmais un populārākais šī dzēriena veids. Tas ir Somijas kulta dzēriens, kas radīts, lai dalītos ar pasauli.

Darbi tiks eksponēti 8 ROOMS SHOWROOM, GALLERIA RIGA 3. stāvā līdz 20. septembrim, 8 ROOMS SHOWROOM ir atvērts darbadienās no plkst. 11:00 līdz 19:00.

Jaunākie raksti