Mirta, Ziedīte

Darena Keina izstādes atklāšana pulcē vairāk nekā 300 viesus. FOTO

Šosestdien, 9. septembrī, provokatīvā Latvijas mākslinieka un fotogrāfa Darena Keina izstādes atklāšanu kafejnīcā Pagalms apmeklēja vairāk nekā 300 modernās mākslas, krāšņu ballīšu, kā arī hītu mūzikas mīļotāji. Pasākuma laikā vakara varonis Darens Keins ne tikai radīja gleznu no milzīgas kanvas 2m Х 2m, bet arī tieši pasākuma vietā apgleznoja jakas visiem, kuri to vēlējās, un izpildīja dziesmu kopā ar leģendāro Latvijas reperi Ozolu un viņa grupu Technicum.<br /><br />

Izstādes atklāšanas laikā spilgtākais Latvijas strītarta pārstāvis viesu klātbūtnē radīja šedevru no milzīgas kanvas 2m Х 2m, kā arī oriģinālā manierē apgleznoja jakas visiem gribētājiem: «Ceru, ka pasākuma viesiem bija prieks par nelielo, oriģinālo dāvanu no manis – strītarta stilā ar rokām veidotu gleznojumu uz jakas, kā arī iespēju nobaudīt oriģinālo kokteili Hennessy Revolution. Starp citu, tas nebija vienkāršs konjaks, bet gan slavenais Hennessy VS limited edition, kura pudeles dizainu izstrādājis mans pazīstamais strītarta kolēģis JonOne. Latvijā ir tikai 1000 šādu pudeļu, un šajā sestdienā visiem bija ekskluzīva iespēja to apskatīt personīgi», - stāsta Darens.

Vakara varonis ne tikai radīja šedevrus leģendārā repera Ozola atskaņotās mūzikas atmosfērā, bet arī kādā brīdī nolēma pats piedalīties dziesmas izpildīšanā: «Abi ar Ozolu esam dzīvojuši vienā rajonā – Zolitūdē, tāpēc nevarēju kopā ar viņu nenodziedāt dziesmu, kas veltīta šai vietai, - skaidro Darens.

Vēl mēnesi visi interesenti kafejnīcā Pagalms varēs apskatīt vairākus Darena Keina oriģināldarbus, tostarp apgleznotās jakas un pasākuma laikā radīto gleznu. Mākslinieka ampluā Darens stājās publikas priekšā pavisam nesen – 2014. gadā: «Pēdējo gadu laikā apzināti noslīpēju savu stilu, ļoti daudz ko mainīju savās izvēlēs un kādā brīdī nolēmu izmēģināt spēkus glezniecībā, pēc tam grafikā, un, visbeidzot, nonācu pie tā, ko praktizēju vēl skolā, – zīmējumiem burtnīcās. Protams, sākumā tas šķita smieklīgi, daži bija sašutuši un teica, ka to var uzzīmēt ikviens un tā vispār nav māksla, bet gan kaut kādi smērējumi. Taču par gaumi nestrīdas. Man vienmēr ir paticis rīkoties pretēji citu viedokļiem un uzskatu, ka šajā sestdienā satiku daudzus domubiedrus, ar kuriem man ir kopīgs redzējums par moderno strītartu JonOne stilā», - atklāj Darens.

D. Keina daiļrade aizsākās ar nelieliem darbiem 10Х10 cm lielumā, evolucionējot līdz gleznojumiem uz mēbelēm, apģērbiem, sienām un citiem priekšmetiem. Kopš 2014. gada ir sarīkotas vairākas tematiskās izstādes, aktīvi piesaistot visdažādākos apmeklētājus un pircējus, kuru vidū ir gan slaveni Krievijas šovmeni, piemēram, grupa Leningrad, Tommy Cash, Little Big, gan vietējie dizaineri, gan arī traku gleznu cienītāji, - kolekcionāri no Holandes un Berlīnes. «Viss mainās. Agrāk skaitījās slikts tonis dzert konjaku ar kolu, bet tagad tas ir moderni. Agrāk arī strītartu uzskatīja par sliktas gaumes izpausmi, bet tagad šajā stilā veidotus darbus var apskatīt galerijās un muzejos, pat tādos kā Luvra. Viss mainās», - norāda Darens.

Jaunākie raksti