Vēsma, Fanija

Garšas piedzīvojumu cienītāji ballējas The Botanist Gin pasākumā. FOTO

Ceturtdien, 8. jūnijā, mūsdienu Latvijas virtuves restorānā Laivas tapis zināms par jaunumu, kas uzliek jaunu kvalitātes latiņu džinu pasaulē. Radošā Tribaltic.lv komanda kopā ar augu ekspertiem sagatavoja viesiem neparastu ceļojumu The Botanist džina pasaulē, atklājot 31 Ailejas salas auga noslēpumu.

The Botanist kvalitāti un tā izsmalcināto, sarežģīto garšu, kas tapusi lēnu un pamatīgu procesu simbiozes rezultātā, novērtēja īstie garšas piedzīvojumu cienītāji: Aija Simsone, Benita Sadauska, Olga Kolotova, Agnija Grigule, Deniss Tumakovs, Aleks Silvērs, Samanta Tīna, Alamaza Pirha, Jevgēnija un Marina Dorošenok, Ola Krūze, Jaroslavs Barišņikovs, Sergejs Hatanzejskis, Svetlana Ļov, Mārtiņs Kapzems, Indra Salceviča, Dāvis Davids Sakne, Kristīne Rudzinska, Santa Kola, Agnese Rudzīte un citi.

Lai patiesi izprastu The Botanist nesteidzīgo un pamatīgo kvalitāti, viesiem tika piedāvātas slow living koncepta aktivitātes - slavenības, eksperti un mediju pārstāvji pina modernus vainagus un drukāja apsveikuma karšu tekstus ar rakstāmmašīnu. The Botanist ir dzēriens ne tikai ķermenim, bet arī prātam, tāpēc mājās apmeklētāji aiznesa arī jaunas zināšanas un pieredzi. Augu zinības pasākuma viesiem atklāja Balzāmbāra bārmenis Pēteris Repečko, savukārt uztura speciāliste Jevgēnija Jansone pastāstīja par augu ietekmi uz mūsu veselību. Viesi baudīja nesteidzīgas uzkodas no vietējiem produktiem un Baltijas reģiona tradicionālās receptes mūsdienu izpildījumā.

The Botanist ir daudzslāņaini komplicēts džins, kas veidots no īpaši atlasītiem Ailejas salas augiem – ar rūpību, entuziasmu un apzinātību. Tas ir vienīgais džins, ko ražo Ailejas salā. The Botanist nosaukums nav radies nejauši – džins tapis, pateicoties zinātnieku – botāniķu darba rezultātam, kas, pielietojot savas zināšanas un nebaidoties eksperimentēt, izveidoja augu kombinācijas no 9 klasiskajiem garšvielu un augu uzlējumiem, ko papildināja ar 22 vietējiem augiem un ziediem. Dzēriena garšā izteikti jūtams salds un maigs mentols, ābolmētra, pavasara mežs, kadiķis, koriandrs ar anīsa sēklu nokrāsām, citrona un apelsīna miza, Mahiras vasaras ziedu buķete, dadžu medus, kokosrieksts no kadiķogām, savvaļas piparmētra un vasaras pļavas.

Jaunākie raksti