Mirta, Ziedīte

Kā stilīgi sapost puisi bērnudārza izlaidumam?

Puiku mammas vienmēr nedaudz nopūšas, kad runa ir par bērnu pucēšanu izlaidumiem un citiem svētkiem. Meitenēm ir izvēle starp tūkstošiem stilīgu kleitiņu, bet puišiem - lielākoties priekšroka tiek dota klasiskajai vērtībai - uzvalkam. Tomēr, ieslēdzot radošu pieeju, arī puišus izlaiduma pasākumam var sapost stilīgi un interesanti. Apkopojām dažus knifus, kas noderēs puišu pucēšanai izlaidumam.

Protams, vienmēr ir variants izvēlēties uzvalku, kas pēc tam noderēs arī 1.septembrī un ir tāds universāls puišu un vīru apģērbs. Ir daudzi vecāki, kas uzskata, ka bērnam jau no mazotnes ir jāpierod un jāiemācās vilkt uzvalku, tomēr ne mazāk ir arī tādu ģimeņu, kuras uzskata, ka uzvalks ir lielo vīru, ne mazo puišu apģērbs. Mums ir alternatīvas tieši priekš viņiem. Bērnudārzu izlaidumos brīvs un stilīgs apģērbs arvien pārliecinošāk izkonkurē klasiski stīvo.

Lina apģērbs Latvijā ir nopērkams samērā plašā sortimentā un atbilst bērnudārza izlaiduma koncepcijai - ir ērts, viegls un plāns. Var izvēlēties lina kreklu un bikses, lina bikses un vestīti- variācijas ir dažādas. Pie kam bērns šādā apģērbā nesakarsīs un jutīsies ērti arī izlaiduma neformālajā daļā. Stilīgi un vienkārši vienlaikus.

Velvets līdzīgi kā lins ir audums, kam pašam par sevi jau piemīt noteikts stils un noskaņa. Tas labi sader ar krāsainu kreklu un aksesuāriem, varbūt pat žabo tipa? Un mazais princis izlaidumam ir gatavs.

Veste ir lieliska alternatīva, ja gribas, lai puisis izskatās pieklājīgi, taču žakete šķiet neatbilstoša. Te gan jāatceras izvēlēties vestes, kas velkamas atsevišķi bez žaketes un kurām muguras daļā nav spīdīgais atlasa audums, kas nav piemērots valkāšanai bez žaketes. Vesti nav obligāti jāizvēlas tādā pašā tonī, kā bikses.

Krāsaini krekli noteikti piestāv maziem puišiem. Kurš gan teicis, ka svētkos obligāti jāvelk balts krekls? Zāles zaļš, debesu zils vai drosmīgākajiem puišiem pat rozā krekls, kas papildināts ar aksesuāriem, klasiskām biksēm izskatīsies skaisti un atbilstoši bērnudārza izlaidumam.

Kaklauts ir laba alternatīva klasiskajām kaklasaitēm un tauriņiem, kurus ne visi mazie puiši akceptē. Kaklauta krāsu var saskaņot ar krekla vai bikšu toni un koptēls būs ļoti pārdomāts un stilīgs.

Bikses ar šauriem galiem ir aktuāls puišu apģērbs, kas izskatās moderni un kombinācijā ar kreklu iespaids ir visai graujošs. Protams, zili džinsi gan nebūs tas piemērotākais apģērba gabals izlaidumam (ja vien tas nav patiesi pārdomātā un pamatotā koptēlā), bet krāsaina auduma bikses ar šauriem galiem izskatīsies labi.

Rūtis piestāv bērnudārza izlaidumam. Rūtaina veste vai krekls, rūtainas bikses tēlu padarīs puisisku, bet kad tad vēl, ja ne tagad?

Nestandarta uzvalku sortiments
Latvijā puišiem ir patiesi šaurs, tāpēc šeit risinājums var būt šuvējas pakalpojumi. Šo klasisko apģērba gabalu var pārvērst pavisam neikdienišķā, variējot ar žaketi, biksēm un vesti un radot tērpu, kāds jūsu puikam būs vienīgajam pasaulē.

Plāni apģērbi ir piemēroti bērnudārza izlaidumam, jo izlaidums parasti notiek visai šaurās telpās, pie tam maija mēnesī, kad laiks jau ir gan silts. Tāpēc izlaidumam droši var izvēlēties kreklu ar īsām vai atpogājamām piedurknēm, lai bērns ne tikai izskatās, bet arī jūtas labi.

Apavi, protams, jāmēģina saskaņot ar apģērbu, taču tām obligāti nav jābūt klasiskām, spīdīgām izejamām kurpēm. Protams, izvēloties klasiska griezuma uzvalku, arī kurpēm jābūt atbilstošām, bet citos gadījumos var variēt arī ar sandalēm ar slēgtiem purngaliem, nedaudz sportiskām (ne pārlieku raibām) kedu veida kurpēm.

Frizūra
s parasti, pirmkārt, saistās ar meitenēm, taču arī puišiem (lai arī mazāk) ir iespējas izveidot kādu neikdienišķu griezumu vai frizūru, piemēram, saķemmēt matus uz augšu "ezītī", izveidot celiņu vai tml. Parunājiet ar frizieri, ko varat paveikt pašu spēkiem vai salonā!

Jaunākie raksti