Mirta, Ziedīte

Jūrmalas Kultūras centrā Ievas Strazdiņas izstāde „Stikls”

No 28. novembra Jūrmalas Kultūras centrā būs Ievas Strazdiņas izstāde “Stikls”, kurā būs apskatāmi mākslinieces pēdējā laikā tapušie darbi, informēja Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.

Ieva Strazdiņa ir stikla darbu veidotāja, māksliniece, kuras vārds zināms ārpus Latvijas robežām. Mākslinieces darbi atrodami gan muzejos, gan privātajās kolekcijās visā pasaulē.

Dabas elementi un gada laiku nestās pārmaiņas šķiet bezgalīgs avots mākslinieces pārpilnajai iztēlei, kas realizējas perfektā profesionālā izpildījumā, krāsu saspēlēs un acīm tīkamās, neparastās kompozīcijās. “Ir grūti izteikt savas sajūtas vārdos. Ja es būtu gribējusi izteikt emocijas vārdos, es droši vien būtu kļuvusi par rakstnieci....”, tā par sevi saka Ieva Strazdiņa, kura beigusi Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolas Stikla mākslas nodaļu un LMA Atikla dizaina nodaļu. Darbi ir bijuši izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz valsts robežām – Francijā, Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Čehijā un Beļģijā. Darbi vietu raduši ne tikai somu Stikla mākslas muzeja (Somija) un Mencendorfa muzeja (Rīga) kolekcijās – tos novērtējuši un iegādājušies daudzi privātkolekcionāri ASV, Krievijā, Vācijā un Nīderlandē. Saņēmusi vairākas starptautiskas atzinības.

“Maniem darbiem raksturīgi tas, ka formas es tiem veidoju smiltīs, kuras ņemu Lielupes pludmalē, vedu uz darbnīcu un tur tās žāvēju. Sausās smiltis birst, un formas iznāk ļoti atšķirīgas. Es arī eksperimentēju – smiltis stutēju, tajās lieku dažādu augu faktūras un kausēju iekšā stiklā,” par darbu tapšanas procesu stāsta I. Strazdiņa. Aicinām ikvienu ielūkoties mākslinieces stikla sajūtās Jūrmalas Kultūras centrā!!!

Izstāde apskatāma līdz 7. janvārim darba dienās no plkst. 13.00 - 18.00.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti