Laura, Jadviga

100 mazi draiskuļi tiksies Ķīpsalā!

10. un 11. novembrī izstādē “ZooExpo 2018” varēs priecāties par 100 maziem draiskiem seskiem, kas piedalīsies sesku skaistuma čempionātā “Teeth’n’Tails 2018“ Ķīpsalā.

“Tik daudz blēņdaru Ķīpsalā jūs nebūsiet redzējuši! Kustīgajiem zvēriņiem ļoti patīk ložņāt, rakt un ielīst visur, kur vien tik var! Seska neizsīkstošā enerģija un rotaļas ir liela prieka deva, kas spēj sajūsmināt ikvienu. Taču viņi mēdz čiept arī visādus sīkumus un noglabāt tos slēptuvē. Tādēļ seski ātri vien pieradina pie kārtības mājās,” smejot atzīst kluba “Seskumīlis” prezidente Sarmīte Luste, kurai mājās mīt 10 šādi draiskuļi, un daži no tiem piedalīsies arī sesku skaistuma čempionātā Ķīpsalā.

Uz skaistuma čempionātu, kas notiks “ZooExpo 2018” pirmajā dienā, 10. novembrī, pošas seski ne tikai no visām trim Baltijas valstīm, bet arī Somijas un Zviedrijas. Atšķirībā no suņiem un kaķiem, seski ir un paliek seski – tiem nav vairākas šķirnes. Taču to lepnums – kažociņš – selekcijas rezultātā ir izveidots dažādās krāsās, sākot no izplatītākās sabuļa,  dažādu nokrāsu brūnās, līdz pat baltai, melnai krāsai un dažādiem eksotiskiem krāsojumiem. Tādēļ kažociņš būs viens no būtiskākajiem vērtēšanas kritērijiem čempionātā, nosakot uzvarētājus. Kuri tie būs? Uzzināsi jau dienas noslēgumā – ap plkst. 17.00.

Līdzās skaistumkonkursam apmeklētāji varēs vērot arī sesku draiskulības speciāli ierīkotā arēnā, bet “ZooExpo 2018” otrajā dienā būs iespēja mazos dzīvnieciņus samīļot un ar tiem nofotografēties fotostūrītī.

Ja vēlies iegādāties sesku, iesakām “ZooeExpo” konsultēties ar Latvijas sesku audzētājiem par to raksturu, turēšanas īpatnībām, barošanu un mazuļu iegādi. Tas ir svarīgi, jo  pirms dažiem gadiem cilvēku nezināšanas dēļ, saskaroties ar pirmajām grūtībām, ļoti daudzi seski tika pamesti, tie nokļuva patversmēs un pat uz ielas.

Kā zināms,  10. un 11. novembrī, rudens mīļākajā izstādē “ZooExpo 2018” būs apskatāmi suņi, kaķi, truši, eksotiski putni, grauzēji un pat zirnekļi. Apmeklētāji varēs vērot aizraujošus kaķu šovus un suņu paraugdemonstrējumus. Vēl bērnu priekam – izjādes ar ponijiem un piepūšamās atrakcijas! Un, protams, – izdevīgi pirkumi tavam mājas mīlulim!

Norises vieta un laiks:
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 10. un 11. novembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00

Biļešu cenas:

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,50 EUR
Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,50 EUR
Pieaugušajiem – 6,00 EUR
Ģimenes biļete  (2+2; 1+3) – 13,00 EUR; vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu

Biļetes jau pārdošanā: www.bezrindas.lv/lv/zooexpo-2018/5324/
Ar “DinoZoo” Zelta klienta karti (tikai pasākuma vietā) – ieeja par īpašu cenu!

Autostāvvieta – 4,00 EUR

Jaunākie raksti