Aldonis, Agija

Izstāde „Iedvesmas valsis” - veltījums Emīla dārziņa skaņdarbam „Melanholiskais valsis”

Mākslinieces Ināras Liepas veidotā izstāde “Iedvesmas valsis” kultūras pilī "Ziemeļblāzma" būs apskatāma no šī gada 6. marta līdz 9. aprīlim. Šogad Ināras Liepas veidotais Leļļu Mākslas muzejs atzīmē savu 10-to pastāvēšanas gadadienu un tās ietvaros gada garumā notiks vairākas jubilejas izstādes Latvijā un ārpus tās robežām.

Izstāde „Iedvesmas valsis” ir veltīta izcilā latviešu komponista Emīla Dārziņa skaņdarbam „Melanholiskais valsis”. Izstāde ir izveidota 2015. gadā, tā ir mākslinieku veidota profesionāli augstvērtīga ekspozīcija, kurā ir skatāmas skulptūrlelles un lielformāta drukas darbi ar 30-to gadu pastkaršu attēliem no Leļļu mākslas muzeja krājumiem. Speciāli šiem darbiem tika izgatavots arī profesionāls izstāžu aprīkojums. Izstāde iepriecinājusi simtiem apmeklētāju  Pleskavā,  Aizputes tūrisma un mūžizglītības centrā, Emīla Dārziņa muzejā „Jāņskolā”, kā arī daļēji tā tika eksponēta Starptautiskajā leļļu mākslas izstādē Minsterē un 2016. gada Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāla izstādē Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Izstāde guvusi lielus panākumus, jo apmeklētājus  emocionāli  saviļņo ne tikai Latvijas mākslinieku ieguldītais darbs augstvērtīgajā izstādē, bet arī izcilais  Emīla Dārziņa skaņdarbs.

Ināra Liepa saka: „Strādājot darbnīcā, es bieži klausos mūziku. Izdzirdot Emīla Dārziņa  „Melanholiskā valša” skaņas, tās tik ļoti mani saviļņoja, ka iztēlē sāku redzēt tēlus, kas vēlāk  pārtapa skulptūrlellēs. Darbs ritēja viegli un patīkami. Katrs gatavais darbs iztēlē jau rosināja   nākamo tēlu un tā tapa skulptūrleļļu kolekcija, kurai šķiet būs vēl turpinājums.”

Izstādi sadarbībā ar Kultūras pili „Ziemeļblāzma” un  Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentu rīko nodibinājums “Leļļu mākslas muzejs”.

Izstāde apskatāma katru dienu kultūras pilī “Ziemeļblāzma” no plkst. 9.00 līdz 19.30.

Ieeja bez maksas

Jaunākie raksti