Līksma, Bārbala

Māra Subača personālizstāde „Laime pazīst pasauli” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”

Ikgadējā mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros 9. septembrī no plkst. 19.00 līdz plkst. 01.00 izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” lielajā zālē notiks Māra Subača grafikas darbnīca, kurā tiks radīti zīmējumi par “Baltās nakts” tēmu. Apmeklētājiem būs iespēja šos zīmējumus ņemt līdzi bez maksas, kā arī kopā ar mākslinieku izstaigāt pašus izstādes labirintus.

Jau ziņots, ka no šī gada 8. septembra izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” apmeklētājiem ir pieejama izstāde, kur īpaši izveidotā mākslas darbu labirinta konstrukcijā Māra Subača ierastās grafikas sērijas tiek papildinātas ar košiem un izteiksmīgiem lielformāta plakātiem, kas ļauj iepazīt viņa vizuālās izteiksmes šķautni jaunā skatījumā un vēl neierastā mērogā. Izstādē eksponēti Māra Subača šajā gadā jaunradītie darbi, kas tapuši, domājot par laimi kā cilvēka augstāko esamības formu.

Māris Subačs ir unikāla personība latviešu mūsdienu mākslas kopainā, sevi pierādot gan kā mākslinieku, gan dzejnieku vienā personā. Viņa ilustratīvajos zīmējumos tiek rasta harmonija starp bērnišķīgu vaļsirdību un filosofiskiem pārdzīvojumiem. Lakoniskā formā ar vienkāršu kontūrzīmējumu radītie darbi iegūst garīgu piepildījumu un simbolisko nozīmi gan attiecinot tos individuāli, gan vispārinot līdz šī brīža pasaules notikumu kopsummai.

Jaunākie raksti