Aldonis, Agija

Ivica ICO Bilandžiča gleznojumi Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Pirmo reizi Latvijas skatītājiem ir lieliska iespēja iepazīt un atklāt Horvātijas glezniecības krāsu dzidrumu un izteiksmīgo glezniecības valodu ar Ivicas ICO Bilandžiča (Ivica ICO Bilandžić) daiļrades starpniecību.

Daudzveidīgi un izteiksmīgi Ivica ICO Bilandžiča ainavu un kluso dabu gleznojumi, kas ataino gan Horvātijas lauku plašumus dažādos gadalaikos, gan vietējo arhitektūru, gan Adrijas jūras zilganzaļos toņus un peldošos zvejnieku kuģīšus, kā arī bagātīgas un izteiksmīgas ziedu kompozīcijas no 2017.gada 6.septembra līdz 7.oktobrim būs apskatāmi Rīgas Sv.Pētera baznīcā.

Mākslinieks glezno eļļas un akrila tehnikā, izmantojot špakteli. Nozīmīgu daļu Ivicas ICO Bilandžiča daiļradē ieņem arī sakrālā māksla. Tēmu un izjūtu gamma ir ļoti plaša. Te ir gan svelmainas vasaras un sniegotas ziemas skati, klusās dabas, zemnieku savdabīgās mājas vai dramatiskas jūras ainavas - visus motīvus vieno vitāls, dzīvi apliecinošs redzējums.

Jāizceļ mākslinieka aktīvā sabiedriskā darbība - aktīvi iesaistoties organizācijā Matice hrvatske, kas apvieno Horvātijas radošo inteliģenci, Ivica ICO Bilandžičs organizē plenērus, vada meistarklases, piedalās gleznu izsoļu organizēšanā un ir ziedojis savus mākslas darbus labdarībai, lai palīdzētu 1991.-1995. gada Tēvzemes kara (Domovinski rat) veterāniem un bāreņiem.

Mākslinieks ir Horvātijas Mākslinieku savienības biedrs un sarīkojis 62 personālizstādes, kā arī piedalījies ap 200 grupu izstādēs daudzviet pasaulē.

Jaunākie raksti