Vēsma, Fanija

Varonības tirgus Kalnciema kvartālā 10. novembrī

10. novembrī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgus gozēsies latviskās noskaņās par godu Lāčplēša dienai. Lai svētdien dotos lāpu gājienā, gan bērni, gan pieaugušie aicināti iemācīties izgatavot savu gaismekli darbnīcā.

Tirgū latviskas noskaņas varēs tvert kopā ar Latvijas amatniekiem – „Kaltene” rūpīgi reproducēti Latvijas laika plakāti no „Latvijas Nacionālās bibliotēkas” arhīviem, „Befolk” spilveni ar tautas tērpu elementiem, sveces no dabīgā sojas vaska ar ēteriskām eļļām pie „Sistermood” un rapša vaska sveces ar īstā dzintara gabaliņiem pie „Anima Candles”. Tie, kas vēl nav apbruņojošies ar sarkanbaltsarkanajām piespraudēm, varēs atrast visu veidu latviskus aksesuārus tirgū. Sestdien iepazīsim arī jaunus tirgotājus, kuru piedāvājumā būs vannas sāls ar žāvētām puķēm un ēteriskām eļļām, kaltēti lavandas ziedi dažādos veidos, dabīgā kosmētika, pļavu ziedu un kazas piena eko ziepes, aromterapijas smaržrullīši, skābēšanas trauki, un, protams, būs arī lāpas.

Plkst. 11.00-13.00 „Koka arhitektūras centra” darbnīcā mācīsimies izgatavot lāpas, un darbnīcas beigās katrs dalībnieks varēs paņemt savu gaismekli līdzi. Ja mežā atrasts īpašs koks vai mājās paslēpušās liekas auklas vai naglas, tām varēs atrast pielietojumu lāpu darbnīcā. Darbnīcu vadīs amatnieks, pirtnieks un uguns rituālu vadītājs Ivars Vallers.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Jaunākie raksti