Līksma, Bārbala

3., 4. un 5. augustā Āgenskalna tirgus atklāj āra tirdzniecību ar plašu pasākumu programmu

No 3. līdz 5. augustam lieli un mazi aicināti piedalīties īpašā notikumā – Āgenskalna tirgus atsāks savu darbību āra teritorijā, pulcējot vietējo un apkārtējo apkaimju iedzīvotājus un nodrošinot svaigas un veselīgas pārtikas piedāvājumu ikdienā.

Tirgus pulcēs dažādus tiešos tirgotājus, kas lielākoties piedāvās vietējo pārtiku. Tiks piedāvāta arī importa produkcija, pircējiem skaidri norādot tās izcelsmi. Salīdzinājumā ar Kalnciema kvartāla tirgu, Āgenskalna tirgus plānots kā  demokrātiskāks, paredzēts ikdienas pirkumiem. Nedēļas nogalēs tirgū būs pieejams arī street food - darbosies arī kafejnīcas un restorāni izbraukumā. No 7. augusta tirgošanās āra teritorijā notiks katru dienu, izņemot pirmdienas no plkst. 7.30 līdz 19.00.

3.-5. augusta atklāšanas programmā paredzēta virkne bezmaksas aktivitāšu –diskusija par videi draudzīgu iepirkšanos „Zero Waste” vadībā, BMX performance, brīvdabas koncerts un vairāk nekā 10 darbnīcas visu vecumu apmeklētājiem.

Piedāvājumā būs arī specializētas preces, kā „Smalkais muslis” bez papildus pievienota cukura, bioloģiska gaļa pie Z/S „Karotīte”, dabīgs audums ēdiena uzglabāšanai no „Bee in wrap”, kā arī daudzas Latvijas dizaina lietas.

Trīs dienu garumā turpat tirgus laukumā ēdienus gatavos vairāk nekā 10 pazīstami Rīgas restorāni, kā piemēram, „Entresol”, „Steiku Haoss”, „Hercogs”, „Rocket Bean Roastery” un citi.

Piektdien, 03.08., tirgus laikā ideju līderi dalīsies ar ieteikumiem par ilgtspējīgu dzīvesveidu, īpaši izceļot videi draudzīgu iepirkšanos. Plkst. 17.00 diskusijā piedalīsies organizācijas „Zero Waste”, „Zaļā Josta”, „Ekodizaina kompetences centrs” un populāra bloga „Seek the simple” izveidotāji Laura un Andis Arnicāni, „Bee in” radītāju Ievu Sulutuaru. No 18.00-21.00 vakaru ģitāras ritmos piepildīs virtuozs Reinis Jaunais, un franču melodijas baudīsim kopā ar internacionālu mūziķu trio „Ça va jaser”.

Norises laiks: plkst. 8.30-21.00.

Sestdien, 04.08. jau no paša rīta izcelsim veselīgu dzīvesveidu – pirmo reizi tirgus vēsturē varēs redzēt BMX flatland performanci no Dāvja Dudeļa. Šajā dienā būs īpašais veselības stūris, kurā bez maksas varēs izmērīt savu glikozes un holesterīna līmeni, kā arī nodot asinis Valsts asinsdonoru centra izbraukuma punktā, vingrot, skriet un citādi parūpēties par savu ķermeni.

Norises laiks: plkst. 8.30-19.00.

Svētdien, 05.08., tirgū būs ģimenes diena, kur aicināti piedalīties ne tikai vecāki un bērni, bet arī seniori. Tirgū būs plašs klāsts ar veselīgiem produktiem mazākajiem un jūtīgākajiem no mums. Kopā ar „Rīgas Dabaszinību skolu” varēs izgatavot iepirkumu tašas no otrreizējās pārstrādes materiāliem, īpaši aicinām ņemt līdzi vecus T-kreklus. Paralēli būs iespēja satikt tagad Pārdaugavā mītošā teātri „Dirty Deal Teatro” un dzīvnieku patversmes “Labās Mājas” un „Pārdaugavas radošā centra” pārstāvjus.

Norises laiks: plkst. 8.30-19.00.

Dalība visos pasākumos – bez maksas.

Jaunākie raksti