Jāzeps

28. aprīlī akcija „Atvērtās dienas laukos” sākas Kalnciema kvartāla tirgū

Ar mērķi veicināt agro-tūrismu Latvijā un atbalstīt Latvijas mājražotājus, 28. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāls sadarbībā ar “Lauku ceļotāju” aicina uz tirgu, kas ieskandinās ikgadējo akciju “Atvērtās dienas laukos”, kura noritēs visā Latvijā no 4. līdz 6. maijam.

Sestdien Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgu kuplinās akcijas “Atvērtās dienas laukos” dalībnieki, kuri piedāvās Latvijā audzētus un ražotus produktus, kā arī aicinās pie sevis ciemos, lai iepazītu lauku dzīvi, nobaudītu labumus un atklātu jaunas saimniecības, no kurām ikdienā iegādāties vietējās izcelsmes produktus. Tirgus dalībnieku piedāvājumā būs veselīgi gardumi no dabīgām ogām un sulām, Latvijā audzētas ārstniecības tējas, lina un samta apģērbi, augļu vīni un pat saldējums no cigoriņiem un burkāniem, kā arī citi neparasti atradumi. Turpat tirgus laukumā apmeklētāji varēs iesaistīties dalībnieku sarūpētās rotaļās un pat dzirdēt izklaidējošus stāstus no mājražotāju ikdienas. Visi “Atvērtās dienas laukos” dalībnieki iepazīstinās ar sevi, pastāstīs, ko viesi pie viņiem varēs piedzīvot 4.-6. maijā un kādi ir viņu piedāvājumi.

Gan bērnu, gan pieaugušo priekam no 10.00 līdz 14.00 darbosies darbnīca, kurā kopā ar “7 Balles” radošās darbnīcas amatniekiem Kasparu un Aneti būs iespēja darināt seno koka rotaļlietu “dūceni” – rotaļlieta, kas griežama uz vienu un otru pusi. Šo seno rotaļlietu var uzskatīt par moderno “virpināmo” jeb “spineru” priekšteci, ko katrs pats var izveidot tieši tādu, kā kārojas. Paralēli būs iespēja piedalīties arī veramo vaska sveču darbnīcā, kas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Akcijā “Atvērtās dienas laukos” piedalās pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, amatnieki, lielās zemnieku saimniecības, kā arī pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Akcija tiek organizēta projektā “Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65), kas tiek realizēts Eiropas Savienības Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020. gadam no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Atbalsta Zemkopības ministrija.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Pasākuma norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Jaunākie raksti