Līksma, Bārbala

Lieldienas 2017 Kalnciema kvartālā

Sestdien, 15. aprīlī, no plkst. 10.00 - 16.00, Kalnciema kvartālā norisināsies Lieldienu tirgus, kā arī būs iespēja piedalīties darbnīcās tautas tradīciju garā, kuras vadīs Latvijas skauti, gaidas un koka grebšanas meistari. Mazie pasaku cienītāji aicināti iepazīties ar Ulda Ausekļa pasakām un veidot pasaku pilsētu paši.

Kalnciema kvartāla tirgus amatnieki būs sarūpējuši īpašus amatniecības izstrādājumus ar Lieldienu tematiku, un zemnieki piedāvās svaigas pašmāju kūkas, pirmos zaļumus un citus gardumus svētku mielastam.

Kalnciema kvartāla pagalmā no plkst. 11.00 - 15.00 norisināsies tradicionālās Lieldienu aktivitātes ar biedrību “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija” - olu krāsošana un kaujas. Turpat baseinā Koka grebšanas meistari palīdzēs izvirpot koka olas, nokrāsot tās un organizēs olu ripināšanas sacensības.

Brūnās mājas zālē plkst. 11.00 - 13.00 rakstnieksUldis Auseklis iepazīstinās ar kādu no viņa pašām jaunākajām 19 pasakām par pasauli, kurā dzīvojam - krājumā „Viscaurumainākās siermaizītes”. Savukārt, grāmatu ilustratores un mākslinieces Ilzes Dambes vadībā bērni varēs radīt paši savu pasaku, veidojot pasaku pilsētu no papīra.

Līdz 30. aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā turpinās pop-up tirgus „Mākslas medības vol. 7”. Mākslas medības ir lieliska iespēja aplūkot un iegādāties mākslas darbus, ko radījuši labi zināmi, kā arī jauni Latvijas mākslinieki. Mākslas darbi izstādīti Kalnciema kvartāla galerijā un pieejami apskatei katru darba dienu no 10.00 - 17.00, kā arī sestdienās tirdziņa laikā no 10.00 - 16.00.

Visi pasākumi notiek bez maksas.

Jaunākie raksti