Vēsma, Fanija

Blondīnes cenšas priecāties un dzīvot vieglāk

Latvijas Blondīņu asociācijas Go Blonde dibinātāja, uzņēmēja un Mrs Universe 2008 titula īpašniece Marika Ģederte ir viena no tām sievietēm, kuras neizsīkstošā enerģija kā pozitīvs dzinējspēks varētu kalpot ikvienai Latvijas sievietei.

Intervijā portālam Svētkulaiks.lv viena no Latvijas aktīvākajām un šarmantākajām blondīnēm atklāj, kā tas ir, būt harizmātiskai un šarmantai sabiedrības dāmai, veiksmīgai uzņēmējai, kā arī mīlošai sievai un mātei...

Marika, Jūs esat pirmā drosminiece, kura cenšas apvienot visas Latvijas blondīnes... Kā Jums šķiet, vai blondīnes varētu kļūt par mūsu valsts pozitīvo zīmolu starptautiskā mērogā...
Jā, un mums ar to ir jālepojas, nevis kautrīgi jānoliec galvas. Šis ir viens no mūsu mērķiem - attīstīt šo zīmolu un dāvāt pilsētai un tās viesiem krāšņus un pozitīvus svētkus arī nākotnē.

Jāatzīst, ka vārds blondīne sabiedrībā bieži vien izskan arī ar negatīvu pieskaņu... Vai organizācijas mērķos ietilpst arī mainīt sabiedrības viedokli par blondīnēm?
Tas nav bijis mūsu pašmērķis un patiesībā katram cilvēkam ir jādzīvo saskaņā ar savu būtību un nav svarīgi, vai tu esi blonda vai ar tumšiem matiem. Par sevi pasmaidīt – tā ir drosme un liela uzdrīkstēšanās. Mūsu pozitīvisms un attieksme pret lietām un cilvēkiem iedvesmo ļoti daudzus cilvēkus un tas ir pats svarīgākais. Mēs lepojamies ar to, kas esam.

Asociācija, ģimene, veiksmīga uzņēmēja, spilgta sabiedrības dāma, kā Jums visas šīs lomas izdodas tik veiksmīgi apvienot?
Tas nenoliedzami ir smags darbs, bet jebkas, kam tic un ko mīl, izdodas. Attiecību veidošana ģimenē, darbā un sabiedrībā arī ir rūpīgs un atbildīgs darbs.
Cilvēki mīl ar acīm un tic tam, ko redz. Optimisti rada iespaidu, ka viņu dzīve ir viegla un neprasa nekādas pūles. Veiksmes pamatā ir milzīga neatlaidība un ticība spēkiem un rezultātiem - abas šīs īpašības ir arī man.
Sabiedrības dāma ir savā ziņā ilūzija gan tiem, kas sevi par tādu dēvē un cilvēki, kuri par tādu vēlās redzēt citu personu. Bet par tādu kļūt - tas ir savā ziņā kā zīmogs un atslābt vairs nedrīkst.

Runājot par sabiedrisko dzīvi droši vien, ka vadot asociāciju publiskie pasākumi ir Jūsu ikdienas obligāta sastāvdaļa. Vai tas ar laiku nekļūst nogurdinoši, kur Jūs smeļaties enerģiju, lai ik reizi izejot cilvēkos izskatītos smaidīga un apburoša?

Protams, ka arī es nogurstu un man ir vajadzīga atpūta. Sabiedriskā dzīve ir reizēm ļoti apgrūtinoša, jo ir jādomā, kā izskaties, kā runā. Cilvēki atņem enerģiju, bet arī ļoti uzlādē. Savu spēku rodu, ceļojot, reizēm uzspēlējot tenisu, reizēm naktī pat pieceļos, lai pierakstītu atkal kādu traku ideju. Publisko pasākumu apmeklējums ir elementāra pieklājība pret tās organizētāju, lai gan pēdējā laikā izvērtēju, kur iet, jo sava laika paliek ļoti žēl.

Droši vien, ka ne viena vien sieviete vēlētos atklāt, kāds ir Jūsu skaistuma noslēpums, kā Jums vienmēr izdodas būt tik apburošai?
Es ļoti labprāt vēlētos katru dienu izgulēties un apmeklēt salonus, bet es diemžēl daudz strādāju un man nav laika ne diētām, ne sevis lutināšanai. Jo vairāk daru, jo vairāk izdaru, jo tā pašrealizējos, palīdzu citiem, kas man dod emocionālu gandarījumu. Es esmu par kvalitāti, ne kvantitāti un cenšos to ievērot visur – ģimenē, attiecībās ar bērnu un savās prasībās pret sevi un arī sevi kaut nedaudz ir jāmīl.

Aizvien vairāk vīrieši sūdzas, ka arī Latvijā sievietes zaudē sievišķību, piemēram, staigājot biksēs... Kāda, Jūsuprāt, ir sievišķīga sieviete...
Emocionāla, pārliecināta, bet vienlaicīgi atļaujas būt sievišķīga. Augstpapēžu kurpes noteikti ir sievišķības simbols.

Mēdz teikt, ka īstai sievietei labā formā esot jābūt ne tikai sabiedrībā, bet arī mājās! Kā ir ar Jums, vai atļaujaties mājās vīra klātbūtnē staigāt ar ruļļiem matos vai masku uz sejas?
Vīrietis mīl ar acīm un katrai sievietei būtu jābūt savam mazajam noslēpumam. Daudzu attiecības izirst, jo vīrietis bija apprecējis citu sievieti – koķetu, sievišķīgu, koptu un interesantu un tagad tā ir tāda pati izplūdusi kā viņas mamma. Aizbildinājumi, ka ir bērni, nav kam pucēties, ir iemesls lielam slinkumam ar sevi strādāt..
Pusaudžu gados es noskatījos vienu no Benija Hila šoviem. Viņš ar savu sievu gulēja vakarā atlaidies gultā, sieva bija aizmigusi un Benijs skatījās pa to laiku Playboy žurnālu. Viņš sapņodams iesnaudās, kad pēkšņi sieva satrūkās gultā un protams, iztraucēja viņu sapņojot. Viņš pagrieza galvu – ieraudzīja ruļļus matos, masku uz sejas, saplēstu pidžamu un noskurinājās…..brr.
Redzētais man tik ļoti iespiedās atmiņā, kad kopš esmu precēta, vienmēr esmu par to atcerējusies.

Un noslēgumā, kā Jums šķiet, kas ir blondīņu lielākā priekšrocība, kaut kas tāds ar ko tumšmates nekad ar Jums nespēs sacensties!
Blondīnes pēc būtības cenšas priecāties un dzīvot vieglāk!

Jaunākie raksti