Laura, Jadviga

Ziemassvētku pasākumi bērniem 2014: Iļģuciemā, Ziemeļblāzmā un Imantā

Ziemassvētku gaidīšanas laikā decembrī aicinām apmeklēt bērniem veltītus pasākumus Rīgas Kultūras centrā „Iļģuciems”, kultūras pilī „Ziemeļblāzma” un kultūras un atpūtas centrā „Imanta”.

13. decembrī plkst. 14.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” Lielajā zālē notiks Ziemassvētku koncerts „Ar mīlestības dzirkstelīti”. Koncertā piedalīsies Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” bērnu kolektīvi „Mārīte” (vadītāja Ginta Keisele) un „Zabava” (vadītāja Elmīra Isajeva), kā arī bērnu vokālais ansamblis „Ildzēni” (vadītāja Sandra Bule Ziemele). Koncertprogrammā bērnu kolektīvu dalībnieki ar prieku rādīs gada laikā iemācītās prasmes ne tikai savām ģimenēm, bet ikvienam koncerta apmeklētājam. Koncertu vadīs Pepija Garzeķe, kuras lomā būs iejutusies Jūrmalas teātra aktrise Dace Umbraško. Ieeja koncertā bez maksas.

17. decembrī plkst. 18.30 un 21. decembrī plkst. 12.00 un plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”
notiks koncertuzvedums „Gribas drusku pablēņoties! Ziemassvētkos „Ziemeļblāzmā””. Tajā piedalīsies Rīgas Doma Kora skolas meiteņu koris „Tiara” diriģentes Airas Birziņas vadībā. Koncertprogrammā dziesmas no populārām latviešu animācijas filmām, kā arī fragmenti no jau vairāku paaudžu bērnu iemīļotām multfilmām, tostarp, „Kabata”, „Laimes Lācis”, „Zelta sietiņš”, „Sēd uz sliekšņa pasaciņa”, „Miega vilcieniņš”, „Zaķīšu pirtiņa” un „Pirms aizmieg ūdeņi visi”. Pēc koncerta mazos apmeklētājus gaidīs Ziemassvētku vecītis un rotaļnieki, aicinot kopīgi dancot un iet rotaļās. Ieeja pasākumā bez maksas.

20. decembrī plkst. 12.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā „Imanta” notiks muzikāls Ziemassvētku uzvedums bērniem „Vai Pūcītei aste ziedēs?”. Uzvedumā piedalīsies Pupuķis, Pūcīte un Vārna, līdz ar viņiem dažādos meža iemītnieku tēlos iejutīsies deju studijas „Mazais Andžiņš” dalībnieki un bērnu vokālā ansambļa „Tu un Es” dziedātāji. Noslēgumā mazajiem koncerta apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Ziemassvētku vecīti un piedalīties dažādās rotaļās.

Uzvedumā „Vai Pūcītei aste ziedēs?” stāsts būs par putniņu piedzīvojumiem īsi pirms Ziemassvētkiem. Pupuķis (Latvijas gada putns 2014), kurš ziemā parasti dodas uz siltajām zemēm, vēl nekad nav svinējis Ziemassvētkus un nav redzējis arī Ziemassvētku vecīti. Kopā ar labāko draudzeni Pūcīti, abi putniņi gatavojas Ziemassvētkiem, taču iejaucas nejaukā Melnā Vārna. Vai Pupuķim izdosies satikt Ziemassvētku vecīti – to varēs uzzināt ikviens pasākuma apmeklējās.

Ieejas maksa pasākumā EUR 4.00. Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā, kā arī norises vietā pirms pasākuma. Grupu pieteikumi un informācija pa tālruni 67181939.

Jaunākie raksti