Līksma, Bārbala

10 idejas dāvanām Mātes dienā

Mātes diena ir emociju svētki visām māmiņām, tāpēc arī dāvanu plānošanā iesakām mazāk domāt par lieliem izdevumiem, bet vairāk ļauties radošumam un savu emociju izpausmēm. Jebkurai māmiņai viņas bērna mīlestības apliecinājumi ir pasaulē vērtīgākā dāvana.

Visemocionālākie šķiet vēl nepieaugušu bērnu apsveikumi, jo tajos valda tieši emocijas. Kāpēc gan arī lielajiem bērniem neņemt šajos svētkos piemēru no mazajiem?

Bučas un apskāvieni

Tik vienkārša ir, mūsuprāt, pati vērtīgākā dāvana. Mātes dienas rītā cieši apskauj savu mammu, nobučo viņu un pasaki, cik viņa Tev svarīga. Tā ir dāvana, kas mammu sildīs ilgi un pamatīgi. Mammām ir patiešām svarīgi justies mīlētām.

Ziedi

Visdažādākās aptaujas liecina, ka lielākā daļa bērnu savām mammām svētkos dāvina ziedus. Te der atcerēties, ka nav nepieciešams pirkt greznu rožu vai neļķu pušķus, liels pieneņu, sniegpulksteņu vai vizbulīšu pušķis mammā atraisīs pat vairāk sajūsmas nekā rozes. Dāvinot ziedus iesakām pušķī ielikt arī emocijas - īpaši pasniedzot ziedus vai pievienojot tiem pašgatavotu kartiņu ar sirsnīgu vēlējumu.

Pašgatavots apsveikums

Jau pieauguši bērni nereti atklāj, ka mammas visu mūžu glabā bērnu gatavotos apsveikumus. 3 gadnieka neveikli uzkrāsotas puķes vai skolnieka mākslas darbs - šī ir īstā reize, kad tos dāvināt māmiņai.

Gardumi

Svētki visbiežāk garšo pēc cukura, pēc kaut kā salda un neikdienišķa. Par neikdienišķu var tapt arī ar mīlestību pagatavota brokastu sviestmaize. Vai pirmā pašizceptā torte, kas rūpīgi paslēpta no mammas un galdā tiek celta vien svētku dienā. Mamma priecāsies par iespēju svētdienā saņemt brokastis gultā un baudīt tās kopā ar bērniem.

Atpūta

Ikdienā vecākiem nav laika apstāties - darbi, rūpes par ģimeni aizņem visu laiku, tāpēc varbūt tieši Mātes diena ir tā, kurā varat ļaut viņai atpūsties. Iespēja no rīta pagulēt, cik ilgi vien tīk, netīrīt māju, bet priecāties, ka to ir izdarījuši bērni, negatavot pusdienas, bet palasīt kādu grāmatu/paskatīties filmu - palutiniet viņas!

Nieciņi

Ikvienam bērnam piemīt talanti un Mātes dienā tiem jāļauj izpausties. Ir jauki, ja bērns mammai uzdāvina to, kas viņam padodas vislabāk - apgleznotu trauku, pašgatavotu māla figūriņu, apgleznotu auduma gabalu, nodziedātu dziesmu, pašgrebtu koka karoti, izšūtu spilventiņu u.t.t.

Dzejolis vai dziesma

Liela daļa bērnu ir dzejnieki. Mamma noteikti ilgi glabās viņai veltītas dzejas rindas. Vai kādu par mammu uzrakstītu pasaku vai stāstu. Muzikālākajiem ir iespēja mammu no rīta modināt ar dziesmu. Un atkal tā ir dāvana ar spēcīgām emocijām.

Tituls

Maija svētdienā piešķiriet mammai kādu īpašu titulu: vismīļākā/ visskaistākā/ vislabākā/ visčaklākā/ visgādīgākā/ vislieliskākā u.t.t. Mamma. Titula apliecinājumam varat viņai sagatavot diplomu, kurā bērni ar parakstu/iem apliecina, ka viņu mamma tieši tāda ir. Ja ir iespēja, titulu var uzdrukāt/uzrakstīt ar speciālām krāsām uz krūzītes, uzšūt uz priekšauta vai kā citādi parādīt.

Labo darbu dāvanu kartes

Mammām patīk labi un paklausīgi, izpalīdzīgi bērni. Sagatavojiet dāvanu kartes, uz kurām sarakstiet, ko izdarīsiet (piemēram, nomazgāšu traukus, izslaucīšu grīdu, pieskatīšu mazo brāli/māsu, pagatavošu brokastis u.t.t.), pēc tam gada garumā mamma šīs dāvanu kartes varēs izmantot, lūdzot izpildīt solīto. Gatavās dāvanu kartes var noformēt, saliekot glīti noformētā maisiņā vai kastītē (kā spēļu kārtis), vai iesienot starp ziediem pušķī - ir varianti.

Kopā pavadīta diena

Šo dāvanu var apvienot ar jebkuru citu. Pavadiet šo dienu kopā ar mammām. Kopīgas brokastis, kopīga pusdienlaika pastaiga pa mežu, kopīga filmas noskatīšanās, kopīgas sarunas - prieku no kopīgas dienas noteikti tā gūs ne tikai pati vaininiece.

Jaunākie raksti