Līksma, Bārbala

Lieldienu ēdieni bērniem. FOTO

Kaut arī laiks otrpus logam mūs sevišķi nelutina, pavasara gaidītākie svētki tuvojas pavisam strauji. Tieši tā, palicis pavisam nedaudz, līdz pie namdurvīm klauvēs tā lielītais Lieldienu zaķis un iepriecinās svētkos gan lielos, gan mazos. Bet šoreiz tad par tiem mazajiem - kādus brīnumus tad, galu galā, celt galdā, lai smaids bērna sejā būtu tikpat spožs kā pavasara saulīte.

Smaidīgais vafeļu zaķis

Visiem labi zināms, ka brokastis jo īpaši bērniem ir vissvarīgākā ēdienreize. Kas gan var būt labāks par reizē gan  gardu, gan acīm tīkamu maltīti, kas pamudina neskopoties ar smaidu? Nudien, šādas brokastis smaidīga vafeļu zaķa pavadībā garantēs izdevušos svētku dienu gan Jums, gan Jūsu mazajam.

Kautrīgie zaķīšu mafini

Vai ir maz kāds, kas spētu atteikties no tik saldajiem mafiniem? Domājams, ka ne. Un ja garšu vēl papildina amizants noformējums, kā, piemēram, kautrīgi zaķīši, kas tur savus purniņus noslēpumā? Vai ir vēl jēga pārjautāt?

Sveiciens no olām

Ja jau iesākām ar brokastīm, tad turpināsim arī. Domāju, daudziem viena no iecienītākakajām rīta maltītēm ir ceptas vai vārītas olas. Tad kāpēc gan atteikties no tik tīkamajām ikdienas vērtībām? Atliek vien nedaudz ļaut vaļu fantāzijai, lai šīs brokastis kļūtu par īstu bērna prieka avotu.

Veselīgie našķi


Ja tā labi padomā, nevar jau dzīvot no saldumiem vien. Tāpēc  pavisam viegls veids, kā atmodināt bērnos vēlmi pēc svaigiem augļiem, ir tos pārvērst teju vai dzīvās radībās, izmantojot visparastākās piparkūku vai cepumu formiņas. Un, lai vieglāk bērnam tos notiesāt, var sagrieztos augļus sadurt uz iesmiņa.

Tematiskie dārzeņu trauciņi


Patiesībā viena no pieejām, kas motivēs Jūsu atvasi neatteikties no kāda veselīga graužamā, slēpjas tieši tajā, kā ēdiens tiek pasniegts. Lieldienas ir gluži pateicīgi svētki, lai šķīvi vai jebkādu citu trauciņu noformētu atbilstoši bērna iecienītākajiem tēliem vai dzīvniekiem. Ticiet vai nē, bet trauciņa saturs pazudīs kā nebijis.

Pavasarīgās maizītes

Kuram bērnam gan nekārosies vieglas, pavasarīgas maizītes? Gluži vienalga, vai tās ir ar sviestu, sieru vai tikai dārzeņiem, jo  jebkurā gadījumā dos enerģiju, spēku un prieku. Turklāt jautrākam prātam nelielās maizītes var sarūpēt atbilstoši kāda Lieldienu tēla formai, kas šo maltīti padarīs divtik kāru.

Jaunākie raksti