Gunta, Ginta, Gunda

Cikls „Mākslinieks runā”. Māksliniece Elīna Titāne

Piektdien, 27. februārī plkst. 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā cikla „Mākslinieks runā” ietvaros aicinām uz tikšanos ar mākslinieci Elīnu Titāni.

Rīgas Porcelāna muzejā līdz 22. martam apskatāma Elīnas Titānes personālizstāde „Baltās pēdas”. Tajā pēdējos sešos gados radītie mākslinieces darbi no porcelāna, tajā skaitā arī pavisam jauna darbu sērija, kas eksponēta pirmoreiz, kā arī zīmējumi. Māksliniece lieliski pārvalda visus keramikas materiālus (mālu, šamotu, akmens masu un porcelānu), bet 2014. gada rudenī rezidencē Somijā (Lavosā) veidoja lielformāta zīmējumus, kas ir pavisam jauns pagrieziens viņas daiļradē. Neskatoties uz labi atpazīstamo rokrakstu skulpturālajos keramikas darbos, viņa turpina eksperimentēt un meklēt jaunas mākslas atklāsmes, kas redzams arī izstādes darbos. Cikla „Mākslinieks runā” tikšanās laikā Elīna Titāne iepazīstinās ar attēliem no citu laika posmu un atšķirīgu materiālu mākslas darbiem, kā arī dalīsies starptautisko keramikas simpoziju pieredzē.

Pasākumu cikls „Mākslinieks runā” Rīgas Porcelāna muzejā veidots, lai tuvāk iepazītu Latvijā aktīvi strādājošo keramiķu personības un daiļradi. Ikviena šāda tikšanās ir unikāla iespēja uzdot māksliniekam arī savus interesējošos jautājumus.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti