Gunta, Ginta, Gunda

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus uz radošās fotogrāfijas darbnīcām

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus vecumā no 7 līdz 13 gadiem pieteikties radošajai fotodarbnīcai, kurā dalībnieki, aktīvi līdzdarbojoties, uzzinās par fotogrāfijas tehnikām – cianotipiju un antotipiju. Darbnīca tiks sadalīta astoņu nodarbību ciklā, kuras notiks sestdienās no 20. septembra līdz 15. novembrim, dalība ir bez maksas.

Nodarbībās dalībnieki varēs gūt ieskatu fotogrāfijas vēsturē, kompozīcijas pamatos, apspriežot līniju, formu un siluetu izvēli, un vienlaikus darboties praktiski, izgatavojot cianotipu un antotipu fotogrammas (siluetu attēlus). Tās iegūst, uz iepriekš sagatavota gaismjutīga papīra liekot negatīvus vai citus plakanus priekšmetus (piemēram, kaltētus augus) un apgaismojot dienasgaismā. Rezultātā iegūst košas un grafiskas fotogrammas. Nodarbību noslēgumā bērni gatavos savu izstādi un mācīsies to iekārtot, kā arī uzzinās noderīgu informāciju par fotogrāfiju izvietošanu sociālos tīklos.

Darbnīca tiks organizēta astoņu nodarbību ciklā sestdienās divām vecumgrupām – bērniem vecumā no 7 līdz 9 gadiem (plkst.10.00 – 11.30) un no 10 līdz 13 gadiem (plkst.13.00 – 15.00). Muzejs nodrošinās darbnīcām nepieciešamos materiālus.

Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV. Darbnīcu veidošanā piedalīsies arī Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva, kura bijusi arī fotogrāfe un laikraksta „Diena” foto un arhīva nodaļas vadītāja, un komunikācijas zinātnes maģistre Ilga Lēmane.

Pieteikšanās: Darbnīcas ir bez dalības maksas, vietu skaits grupā – ierobežots. Pieteikšanās līdz 12. septembrim, nosūtot uz e-pasta adresi [email protected] dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).

Jaunākie raksti