Mirta, Ziedīte

Brīvdabas muzejā būs spēļu un rotaļu diena

Šo svētdien, 31. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 12:00 līdz plkst. 16:00 norisināsies Spēļu un rotaļu diena. Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas visas dienas garumā.

Šo svētdien, 31. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 12:00 līdz plkst.16:00 norisināsies Spēļu un rotaļu diena. Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas visas dienas garumā.

Spēles un rotaļas ir gadsimtiem sens veids, kā bērnus saistošā veidā iepazīstināt ar dabas norisēm un lietu pasauli, veicinot bērnu garīgo un fizisko attīstību.

Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt “Klimpiņu sišanu”, “Žvidzekli”, “Krupja ķeršanu” un daudzas citas senās spēles. Sētā visas dienas garumā bērnu folkloras kopa “Tarkšķi” aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās.

Gadatirgus laukumā spēlējoties un virvēs šūpojoties, Gandra Piņķeris priecēs muzeja mazos apmeklētājus, kas veicinās līdzsvara izjūtu, loģisko domāšanu un veiklību. Savukārt Usmas baznīcas Berģu draudzes aktīvākie pārstāvji no 13:00-15:00 organizēs dažādas sporta spēles - virves vilkšanu, koferu tālmešanu, uc. Būs arī balvas! Par rotaļām un dziedāšanu šajā sētā rūpēsies bērnu un jauniešu folkloras kopas „Krulla” un „Ciguzis”. Vizināšanās zirga mugurā.

Mauru sētā Sprīdīšu skolas veidotās meistarklases leļļu veidošanā no siena un citiem dabas dotiem materiāliem.

Kurzemes zvejniekciema pļavā bērni varēs iepazīties un izmēģināt spēkus un izveicību tādās cittautu aktīvajās āra spēlēs, kā „gorodki” un „krokets”. Paralēli šīm sacensībām norisināsies novusa sacensības un apmācības kā maziem, tā lieliem, kuras rīkos Novusa federācijas pārstāvji.

Brīvdabas muzejā mitinās arī 11 kazas, kuras iespējams apskatīt Lībiešu sētā „Dēliņi”.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 4.27 € pieaugušajiem, 2.85 € pensionāriem, 2.13 € studentiem, 1.42 € skolēniem, 8.54 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta. Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Jaunākie raksti