Aldonis, Agija

Skolēnu dziesmu un deju svētki gandrīz klāt

Īsi pirms X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas saviļņos Rīgas iedzīvotājus un viesus no 6. līdz 11. jūlijam, pasākuma organizatori un atbalstītāji aicina apmeklēt koncertus un sniegt šādu iespēju arī citiem. Skolēnu dziesmu un deju svētki, kas šogad pulcēs vairāk nekā 30 000 dalībnieku, tiks atklāti 6. jūlijā, kad notiks arī Dziesmu diena, un piedāvās plašu un daudzveidīgu koncertu programmu ar vairāk nekā 20 koncertiem.

„Visi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejā pārstāvētie valsts un pašvaldības dienesti un par svētku mākslinieciskajiem jautājumiem un tehnisko norisi, par dalībnieku drošību un veselību atbildīgās amatpersonas  ir apliecinājuši gatavību svētkiem, lai tie notiktu, kā plānots un iecerēts un lai tie priecētu mūsu visus! Tādējādi jauniešiem nodrošinot iespējas dziedāt, dejot, muzicēt,” uzsvēra svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe. Viņa pateicās pašvaldību un skolu vadītājiem; koru, deju kolektīvu, orķestru un folkloras kopu vadītājiem; ikvienam svētku sagatavotājam un atbalstītājam par to, ka dziesmas un dejas dod dzīvesprieku un dzīves sparu skatītājiem, klausītājiem, pašiem izpildītājiem.

Atskatoties uz svētku tradīciju 50 gadu garumā, jo I Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika 1960. gadā, ministre īpašu paldies teica arī visu iepriekšējo svētku rīcības komitejām un organizatoriem, kas strādājušas, lai veidotu un koptu šo tradīciju, lai mēs to godam varētu pārmantot, vairot tās vērtību un skanējumu mūsdienās un nākotnei. „Tādēļ akcijas „Uzdāvini koncertu!” ietvaros biļetes uz svētku pasākumiem dāvināšu tiem rīcību komiteju vadītājiem, kuri organizēja svētkus 21.gadsimtā, nodrošinot to pārmantojamību ne vien šajā simtgadē, bet arī šajā tūkstošgadē – bijušajiem izglītības un zinātnes ministriem – Kārlim Greiškalnam un Inai Druvietei,” teica T. Koķe, piebilstot, ka K. Greiškalns bija ministrs 2000.gadā, bet I. Druviete – 2005.gadā.

Biļetes uz daudziem pasākumiem vēl iespējams iegādāties, tādēļ svētku organizatori un atbalstītāji aicina iesaistīties akcijā „Uzdāvini koncertu!”. „Tā ir mūsu iespēja iepriecināt savus tuviniekus, tos, kam visvairāk nepieciešams uzmundrinājums, un tos, kam vēlamies sniegt ko īpašu. Svētku koncertu repertuārs ir dzīvespriecīgs un radīs emocionālo pacēlumu ikvienam skatītājam,” skaidro svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, kuras dāvana tiks pasniegta bijušās darba vietas – Amatas pamatskolas skolotājiem.

Vēl var iegādāties biļetes uz visiem svētku koncertiem Biļešu Paradīze kasēs lielākajās Latvijas pilsētās un internetā www.bilesuparadize.lv, un to cena ir no 3 līdz 20 latiem, bet uz ģenerālmēģinājumiem – no 1 līdz 3 latiem. Plašāka Svētku programma un koncertu apraksti skatāmi svētku mājas lapā www.dziedundejo.lv.

Lai ikviens interesents varētu izjust Dziesmu un deju svētku noskaņu, ir gādāts par tiešraidēm Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

Jaunākie raksti