Vēsma, Fanija

9.maijā Valmierā norisināsies Ģimenes svētki

Svētdien, 9.maijā no plkst. 12:00 Valmieras pilsētā norisināsies Ģimenes svētku pasākumi, kuros visas dienas ietvaros kā mazie, tā arī lielie pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, atklājot ko jaunu un kopīgi pavadot laiku ar savu ģimeni.

Svētku aktivitātes visai ģimenei norisināsies vairākās pilsētas teritorijās. Plkst.12:00 pie Valmieras Kultūras centra notiks svētku dienas atklāšana un darbu uzsāks dažādas radošās darbnīcas, kurās visiem interesentiem būs iespēja izmēģināt filcēšanu, pērļošanu un tapošanu. Būs iespējams apgūt origami mākslu, veidot pavasara kukaiņus, piedalīties lielās puzles veidošanā, spēlēt dažādas galda spēles un piedalīties citās aktivitātēs.

Valmieras vecpilsētā pie Novadpētniecības muzeja norisināsies prāta un gudrības spēles visai ģimenei, kā arī būs iespēja piedalīties apslēptās mantas meklēšanā. No plkst.12:30 pie Hanzas sienas un tirdzniecības centra „Valleta” norisināsies arī dažādas sportiskās aktivitātes – ģimenes stafete, sievas nešana, ģimenes skrējiens un šķēršļu trase. Pie Hanzas sienas būs arī iespēja mieloties ar pašceptām pankūkām.

Plkst. 13:00 uz pilsdrupu skatuves norisināsies svētku koncerts, kurā apmeklētājus priecēs Valmieras pilsētas pašdarbības kolektīvi. Savukārt plkst. 14:00 Valmieras Kultūras centra kamerzālē mācītājs Krists Kalniņš ar kundzi Lindu aicinās uz priekšlasījumiem par to, kādai vajadzētu būt ģimenei un kādas priekšrocības ir ģimenei, kas būvēta uz kristīgiem pamatiem. No plkst. 13:30 līdz plkst. 17:00 Sv.Sīmaņa baznīcā norisināsies Bībeles lasījumi, kuriem sekos muzikāli priekšnesumi.

Plkst. 17:00 pie Dzirnavu ezeriņa ģimenes, kas nominētas Ģimenes svētku īpašajiem apbalvojumiem, kā veltījumu Valmieras pilsētai stādīs dekoratīvos pīlādžus.

Ģimenes svētku dienas izskaņā plkst.19:00 Valmieras Kultūras centrā notiks koncerts „Ģimene – Latvijas lepnums un spēks”, kurā tiks sveiktas Valmieras pilsētas ģimenes sešās nominācijās - „Zelta pāris”, „Lieliskā mamma”, „Lieliskais tētis”, „Talantīgā ģimene”, „Nesavtīgā ģimene” un „Izpalīdzīgā ģimene”. Koncertā piedalīsies Vītolu ģimene, Riču ģimene, Ieva Akurātere ar dēlu Matīsu,Dainis Skutelis ar brāli Māri,Silvija Silava ar meitu Sniedzi un Zane Gudrā ar tēti Aivaru un Uģi Rozi.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras centra kasē. Biļešu cena – Ls 2,50. Pensionāriem Ls 1,50,-, savukārt bērniem no 7-12 gadiem 1,- Ls.

Jaunākie raksti