Līksma, Bārbala

Ķīpsalā Agneses Narņickas jaunās tērpu kolekcijas “IDLER” pirmizrāde

Ar modes mākslinieces, “Habitus Baltija 2008” laureātes Agneses Narņickas jauno tērpu kolekciju “IDLER” sestdien, 10. aprīlī Ķīpsalā iesāksies jauno modes mākslinieku konkursa “Habitus Baltija 2010” fināls.

“Ļoti iedvesmojos no ielās redzamajiem bezpajumtniekiem un dīkdienības tēliem, jo šis ir ļoti bagātīgs un saistošs avots radošiem eksperimentiem. It kā plaši skatīts un izmantots, bet tomēr šķiet neapgūts. Šī tēma man deva unikālu iespēju kombinēt visdažādākās faktūras, meklēt jaunas formas un siluetus,” stāsta Agnese Narņicka. “Man ir svarīgi akcentēt pretstatus – apjomu, slāņainību pret minimālu, it kā iespiestu formu un vieglumu. Aplūkojot vienkopus daudz dažādu cilvēkam vairs nevajadzīgu priekšmetu kopumu, “uzpeld” visunikālākās kompozīcijas, kuras brīžiem ir pat sirreāli apburošas” atzīst māksliniece.

Agneses Narņickas jaunās kolekcijas “IDLER” centrā ir vīrieša tēls – ar emocijām un iztēli bagāts dīkdienis, kurš gribētu apkampt kaut visu pasauli, apskatīt un iedziļināties vissīkākajās niansēs.

Agnese Narņicka ir “Habitus Baltija 2008” laureāte, absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina maģistrantūru, papildinājusi savas profesionālās zināšanas Milānā. Neapšaubāmi, ka viens no mākslinieces populārākajiem veikumiem ir grupas “Triānas parks” mūziķu atraktīvie tērpi un tēla veidošana.

Jauno modes mākslinieku konkurss “Habitus Baltija” jau 10 gadus ir vieta, kur dzimst jauni talanti un tiek sniegts lielisks ieskats nākotnes modes tendencēs.

Konkursa skatēs, kas sāksies 10. aprīlī plkst. 14.00 pārsteidzošas, radošas un stilīgas idejas savās jaunākajās tērpu kolekcijās prezentēs 47 modes mākslinieki no 11 valstīm. Konkursa fināls ar iepriekšējo gadu konkursa laureātu Indras Salcevičas un Agneses Narņickas tērpu kolekciju modes skati un laureātu apbalvošana – plkst. 18.30. Pasākumu vadīs šarmantais un stilīgais aktieris Andris Bulis.

Konkurss “Habitus Baltija 2010” notiks vienlaikus ar 15. starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi “Intertextil Balticum 2010” un izstādi – šovu “Fiesta Expo 2010”, kas notiks no 9. līdz 11. aprīlim Rīgā Ķīpsalā.

Ieeja ar izstādes “Intertextil Balticum 2010” biļetēm.
Papildu informācija par konkursa dalībniekiem un tērpu fotogalerija: www.bt1.lv/habitus

Ieejas biļešu cenas:

Ieejas biļete – Ls 3,00 


Pensionāriem, skolēniem – Ls 2,00


Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas


Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – Ls 6,50

Grupu (10+) biļešu cenas:

Skolēnu grupas ieejas biļete Ls 1,00

Jaunākie raksti