Aldonis, Agija

Ziemassvētku pasākumi bērniem 2009

Kā ik gadu arī šogad kļūst aktuāls jautājums: „Uz kādu pasākumu Ziemassvētkos aizvest savu atvasīti?” Piedāvājam apskatam pasākumus, kas šogad tiek rīkoti bērniem par godu Ziemassvētkiem.

Tradicionāli Ziemassvētku pasākumi ir jautra bērnu, dažādu pasaku varoņu un pazīstamu dziedātāju sanākšana kopā, rotaļu iešana, spēlēšana, jautru izrāžu skatīšanās. Neatņemama pasākumu sastāvdaļa ir eglīte un Ziemassvētku vecītis, kas katram bērniņam atnes arī dāvanu. Lai to saņemtu parasti ir jāmāk noskaitīt kāds Ziemassvētku dzejolītis vai nodziedāt kādu dziesmiņu. Šogad Rīgā ir paredzēti vairāki Ziemassvētku pasākumi.

„Kazlēni un vilks”
17. decembrī plkst.14:00,  21. decembrī plkst. 14:00 un plkst. 17:00 un 28. decembrī plkst. 17:00 VEF Kultūras pilī notiks teātra „RīBēJa MuTe” Ziemassvētku izrāde „Kazlēni un vilks”. Izrādes dinamiskais sižets ļaus izjust ziemas noskaņu, redzēt krāsainus tērpus, klausīties jauku mūziku un jokus. Lomās: Kaziņa – Andžella Goba, Vilks – Nauris Indzeris, Kazlēni, Rūķi un Meldermeitiņas – Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” dalībnieki. Uz izrādi tiek aicināti vecāki ar bērniem vecumā no 3 – 10 gadiem. Biļešu cena Ls 3 –5.

„Ziemas švirpulis”
20. decembrī plkst. 14:00 izstāžu centrā „Ķīpsala” tiek plānots Ziemassvētku pasākums bērniem “Ziemas švirpulis”, kurā paredzētas gan dziesmas un dejas, gan dažādas izpriecas, noslēgumā sagaidot arī Latvijas Ziemassvētku vecīti no Ziemupes. Bez Ziemassvētku vecīša pasākumā sagaidāmi arī viņa palīgi – Kurzemes piekrastes rūķi, raganiņa Buse, Elfu ģimenīte, bet Ķīpsalā viesus sagaidīs aizmāršīgā Pierīgas Baronese. Izrādē piedalīsies arī Liepājas ceļojošais leļļu teātris “Maska”, cirka studija “Beztemata”, Čučumuižas rūķi, dziedātāji Annija Putniņa, Artūrs Mangulis, Olga Pīrāgs, Līva Bondare, bērnu popgrupas “Knīpas un knauķi”, “Rīgas akmentiņi”, “Podziņas”, “Rigonda”, “Trīs ķēniņdēli”, “Trakās vāveres”, “Tev un man”, kā arī mūziķi Didzis Rijnieks un Ēriks Balodis. Pasākuma vadītāja būs dziedātāja Igeta Gaiķe. Ieejas biļetes cena bez sēdvietas – Ls 3, ieejas biļete ar sēdvietu tribīnēs – Ls 4,50. Ieeja Ķīpsalas hallē – pusotru stundu pirms izrādes. Izrāde piemērota 4–8 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem.

„Zaķēna Fēliksa Ziemassvētku ceļojums apkārt pasaulei”

25. decembrī plkst. 12:00 Volvo sporta centra ledus hallē notiks koncertuzvedums ”Zaķēna Fēliksa ceļojums pasaulē pirms Ziemassvētkiem’’ (pēc vācu autores Anetes Langenas grāmatas „Vēstules no Fēliksa” motīviem), kurā rotaļu zaķēns, vārdā Fēlikss, dodas ar slidām apceļot pasauli tieši pirms Ziemassvētkiem. Rotaļlietas atdzīvošanās notiek Fēliksa saimnieces Sofijas sapnī. Fēliks dodas tālā ceļojumā,   Ēģiptē pārtop par mūmiju. Tad vēro kā dejo Āfrikas bērni un Itālijas lielo saldējumu slidojumu. Koncertu uzved Bērnu un jauniešu centra „Attīstība” Rīgas ledus teātra studijas lielie un mazie dalībnieki. Pēc uzveduma varēs izslidoties un saņemt dāvanu no Ziemassvētku vecīša. Biļetes cena – Ls 3, dāvanas cena – Ls 3.

„Labo domu Ziemassvētki”

26. decembrī plkst. 15:00 un plkst. 18:00 VEF Kultūras pils Kamerzālē notiks izrāde „Labo domu Ziemassvētki”, kas ir muzikāla Ziemassvētku pasaka visai ģimenei. Tajā stāsts ir par rūķu ģimeni un viņu draugiem – pasaku meža iemītniekiem, kas kopīgi mācās svinēt Ziemassvētkus. Visi skatītāji aktīvi iesaistās izrādē, dziedot un dejojot, bet pēc izrādes notiks spēles, rotaļas un dāvanu dalīšana kopā ar Ziemassvētku vecīti. Galvenajā lomās: rūķmamma – dziedātāja Zane Gudrā; rūķis – aktieris Valdis Vanags; pelēns – dziedātājs Cash (Kaspars Markševics). Piedalās arī VEF kultūras pils bērnu vokālā ansambļa „MOMO” dziedātāji un TDA „Zelta Sietiņš” dejotāji. Biļetes cena Ls 4. Iepriekš iespējams iegādāties „saldo Ziemassvētku dāvanu” bērnam, kuru, pret īpašu kartīti, varēs saņemt pēc izrādes. Izrāde piemērota 3 – 12 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem.

„Piparkūkas Ziemassvētki” un „Ziemassvētku vakarā”
Ziemassvētku eglītes bērniem no 15. līdz 29. decembrim notiks arī Rīgas Skolēnu pilī. 2 – 5 gadus veciem bērniem izrāde „Piparkūkas Ziemassvētki” paredzēta 19. decembrī plkst. 10:00, 27. decembrī plkst. 18:00.  Tā veidota pēc M. Stārastes pasakas „Piparkūku sirds” motīviem. Pēc izrādes tiek plānotas rotaļas pie lielās egles, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un dāvanu saņemšana. Bērnu biļete – Ls 4, pieaugušo biļete – Ls 2. Savukārt 5 – 12 gadus veciem bērniem notiks izrāde „Ziemassvētku vakarā”. Tā ir ieplānota 19. decembrī plkst. 16:00, 27. decembrī plkst. 12:00, 14:00 un 16:00, kā arī 28. decembrī plkst. 16:00. Izrādes stāsts ir par to, kā pasaku mežā visi rosās pirms Ziemassvētkiem. Pēc izrādes paredzēta rotaļāšanās pie egles kopā ar Ziemassvētku vecīti, kā arī dāvanu saņemšana. Bērna biļete – Ls 5,50, pieaugušo biļete – 2 Ls.

„Ziemassvētku piedzīvojumi”
24.decembrī plkst. 11:00 un 27. decembrī plkst 11:00 un 15:00 – pirmskolas vecuma bērniem, 24. decembrī un 27. decembrī plkst. 13:00 – skolniekiem un 24. decembrī  15:00 – bērniem no 3 līdz 12 gadiem Rīgas Tehniskās Universitātes zālē (Kaļķu 1, Rīgā) notiks muzikāla izrāde ar lielajām lellēm „Ziemassvētku piedzīvojumi” pēc „Zelta cālis” pasaku motīviem. Izrādē būs intriģējošs sižets ar laimīgām beigām. Savukārt pēc izrādes notiks jautra bērnu svētku programma kopā ar salaveci. Tiks spēlētas spēles, vadītas riņķa dejas, skaitīti pantiņi un dziedātas dziesmas. Visi bērni saņems arī dāvanas. Biļetes cena – Ls 8.

„Ziemassvētku klaberjaks”
23. decembrī Rīgas Kongresu namā plkst. 12:00 un 14:00 notiks jautrs Ziemassvētku pasākums bērniem ar Ziemassvētku vecīti un komiķu grupas „GROG” piedalīšanos. Bērnus gaida dāvanas, atrakcijas, svētku dziesmiņas, svētku gadatirgus, mākslinieks-brīnumdaris un vizināšanās ar zirdziņu. Biļetes cena – 6 Ls.

Bērni ļoti mīl svētkus un vieni no visgaidītākajiem gada svētkiem ir Ziemassvētki. Tos par neaizmirstamiem var padarīt kāda Ziemassvētku pasākuma apmeklējums!

Jaunākie raksti