Aldonis, Agija

Tirgus un videi draudzīgu vaskadrānu darbnīca 18. augustā

18. augustā plkst. 10.00-16.00 norisināsies Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgus, kuru papildinās videi draudzīga aktivitāte – kopā ar latviešu zīmolu „Bee in” lieli un mazi aicināti izgatavot vairākkārt lietojamas un mazgājamas vaskadrānas ēdiena uzglabāšanai.

Tirgus laikā „Bee in” radītāja Ieva Sulutaura ne tikai vadīs darbnīcu, bet arī piedāvās pašas darinātas vaskadrānas ar oriģinālu dizainu. Tajās varēs ietīt tirgū iegādātu sieru no Z/S „Mazlauri”, SIA „Burkānciems” un Z/S „Birznieki”, dabīgo maizi no „Svētes maize”, „Saules klaips”, un „Ze maize”, pirmās Latvijas melones no „Idille” un citus sezonālos augļus un dārzeņus. Šoreiz tirgū būs iespēja iegādāties labi pazīstamus „Laima ceramics” porcelāna un Latvijas māla traukus, kurus meistare apdedzina tradicionālajā svēpētajā malkas ceplī. Amatnieki priecēs arī ar citiem darinājumiem, sākot no bļodām un krūzēm līdz pat vīna glāzēm, citronspiedēm un tējkannām.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 „Bee in” izveidotāja Ieva Sulutaura mācīs, kā pašiem uztaisīt savu vaskadrānu ēdiena uzglabāšanai. Vaskadrānas ir elpojošs produkts, kas sastāv no bišu vaska un kokvilnas auduma, tas ir mazgājams un vairākkārt lietojams. Darbnīcā ir aicināti piedalīties visi interesenti bez vecuma ierobežojuma. Dalībnieki var ņemt līdzi arī savu audumu.

Kalnciema kvartāla pasākumu sezonu atbalsta „Domenikss” un „Lielvārdes alus”.

Jaunākie raksti