Mirta, Ziedīte

Galerijā „Romas dārzs” Muzeju nakti iešūpos ar koncertiem un izstādēm

Galerija „Romas dārzs” šogad pirmo reizi piedalīsies starptautiskajā akcijā „Muzeju nakts”, kas notiks 19. maijā no plkst. 19.00. Galerijā ikviens muzeju nakts apmeklētājs aicināts izbaudīt mākslas izstādes, iepazīt galerijas telpas, kas ved vēsturiskās viesnīcas „Roma” pagrabos un izbaudīt koncertus, kas notiks gan galerijas zālēs, gan „Romas dārzs” mājīgajā pagalmā.

Galerijā šobrīd eksponēti mākslinieku Jāņa Lauvas un Edgara Vintera darbi un pēdējo reizi apskatāma mākslinieka Valtera Uztiča vērienīgā kolekcijas gleznu izstāde.

No plkst. 19.30 līdz 20.30 galerijas izstāžu zālē koncertēs čellists Aivis Gailītis un draugi. Čellists Aivis Gailītis savas muzikālās gaitas iesāka Rīgā, P. Jurjāna mūzikas skolā, bet neakadēmiskās mūzikas lauciņā sāka darboties daudzus gadus pēc mūzikas skolas beigšanas, kad pievienojās rokgrupai.

Kopš tā laika pagājuši vairāk kā desmit gadi un uzkrāta pieredze spēlējot tādās grupās kā „Nepilngadīgā Anna”, „Klibs Taurenis”, „Transcendentālē”, „Zāle” un nu jau arī grupā „KAIOO”. Paralēli spēlēšanai grupās, ir izveidots arī solo repertuārs un vairākkārt spēlēts dažādos pasākumos.

Koncerta programmā Aivis Gailītis  kopā ar draugiem atskaņos oriģinālskaņdarbus, kuros var just iezīmes no pasaules mūzikas, no folka un rokmūzikas, kopumā to varētu raksturot kā instrumentālu noskaņu mūziku mūsdienīgā skanējumā.

Savukārt vēsturiskās viesnīcas „Roma” pagalmā Zivju ielā 3 no plkst. 20.30 līdz 21.30 ikviens liepājnieks un pilsētas viesis aicināts uz instrumentālās džeza mūzikas grupas „Jazz for five” koncertu. Grupa „Jazz For Five” uzstāsies piecu pieredzējušu, profesionālu mūziķu sastāvā – Raimonds Gabaliņš (sitamie instrumenti), Imants Meķis (saksofons), Viktors Vtorovs (ģitāra), Vladimirs Stepanovs (basģitāra), Vasilijs Ņesterovičs (taustiņistrumenti) kopā ar solistēm Mariannu un Katrīnu. Programmā skanēs koncertu un deju mūzika dažādām gaumēm.

Vakara noslēgumā plkst. 22 pārsteiguma priekšnesumu sagādās etnoprieka grupa „Ogas”, kas ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikologijas un pedagoģijas nodaļu studentu ansamblis. Viņu repertuārā ir tradicionālās tautasdziesmas, folkmūzika, ziņģes, tautā iemīļoti meldiņi un danči. Mūziķes spēlē kokles, stabuli, cimbalu, mandolīnu, akordeonu, vijoli, bungas, dzied un iesaista publiku.

Grupas sastāvā ir Diāna Logina  balss, cimbala, vijole, rāmja bungas, Agnese Lukjanova – balss, mandolīna, Evelīna Griņova – balss, akordeons, vargans, Ilze Jurjāne – balss, vijole, kokle un Igeta Gaiķe – balss, kokle, rāmja bungas, tamburīns.

Muzeju naktī galerija „Romas dārzs” būs atvērta līdz plkst. 23.

Jaunākie raksti