Jāzeps

Dailes teātra Zinību stundā par spēli ar dzimumu uz skatuves

Turpinot Dailes teātra ciklu “Zinību stundas”, 23. aprīlī plkst. 18.30 – “Aktieri, kuri uz skatuves pārtop par sievietēm. Aktrises, kuras uz skatuves pārtop par vīriešiem”.

Aktieri, kuri uz skatuves pārtop par sievietēm, aktrises, kuras uz skatuves pārtop par vīriešiem – vai to sauc par pārtapšanas mistēriju vai spēles  maģiju? Vai tās ir tikai maskas, vai arī personības transformācijas?  Par šiem teātra mūžsenajiem jautājumiem, kas aktuāli visos laikos kopš antīkā grieķu/romiešu teātra pirmsākumiem, diskutēs aktieri un aktrises (saglabājot intrigu un  neatklājot aktrišu/aktieru  personības!), kuri ir un ir bijuši  šādu   “mistēriju”   dalībnieki.  Sarunu vadīs teātra zinātniece Ingrīda Vilkārse.

Zinību stunda notiks Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 16.aprīļa plkst. 10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Pasākuma aptuvenais ilgums būs 1,5 h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Vilipsone.

Jaunākie raksti