Aldonis, Agija

„Visa patiesība par laulības dzīvi”: kinolektorijs ar advokātu Aleksandru Dobrovinski

24.februārī plkst. 18:00 viesnīcā TB Palace Hotel & Spa (Jūrmala, Pilsoņu 8) atkal gaidāma tikšanās ar pazīstamo Krievijas advokātu, rakstnieku, kolekcionāru un augstākās raudzes stāstnieku Aleksandru Dobrovinski.

Gaidāmās tikšanās tēma – “Viņš un Viņa. Visa patiesība par laulības dzīvi no advokāta skatupunkta”. Vakars ritēs kinolektorija formātā, pēc Andrē Kaijata filmas “Laulības dzīve” (Francija-Itālija, 1964) motīviem.

Kinolektorijā kulta filmas demonstrēšanu pavadīs Dobrovinska stāstītais par līdzīgām situācijām no dzīves, ar ko advokātam nākas saskarties, pildot savus profesionālos pienākumus. Advokāts uzskata, ka filmas individuāla uztvere rodas aizraujošā diskusijā, tās dalībniekiem ir iespēja paskatīties uz nopietniem jautājumiem no jauna rakursa un saņemt atbildes uz tiem.

Tikšanās reizē Jūrmalā Aleksandrs Dobrovinskis aicinās detalizēti palūkoties uz attiecībām starp vīrieti un sievieti, par pamatu ņemot filmu “Laulības dzīve”. Kinolente piedāvā precēta pāra – Žana Marka un Fransuāzes – dažādos skatījumus uz dzīves kolīzijām. Rādot notikumu attīstību no vīra pozīcijām, kamera skatītāju aizved uz attiecību sākumu un ļauj palūkoties uz notikušo Fransuāzes acīm.

Vakara gaitā tiks demonstrēti tikai filmas fragmenti, tādēļ, lai labāk orientētos filmas notikumos, pasākuma rīkotāji iesaka ar filmu iepazīties iepriekš.

Aleksandrs Dobrovinskis ir Maskavas advokātu kolēģijas “Aleksandrs Dobrovinskis un partneri” vadošais partneris Maskavā un Londonā. Atpazīstamību ieguvis, pārstāvot sabiedrībā zināmu cilvēku intereses civillietās un krimināllietās, kas guvušas plašu rezonansi. Kaislīgs kolekcionārs, golfa spēlētājs, mecenāts un ceļotājs. Grāmatu “Maskavas advokāta Odesas stāsti”, “Dobrovinska galerija”, “Dobrovinska galerija. Otrā sezona”. Apbalvots ar Itālijas Republikas apbalvojumu – ordeni Ordine della Stella d’Italia par atklājumu 20.gadsimta kulturoloģijā.

Jaunākie raksti