Aldonis, Agija

Brīvdabas pasākums „Rūķu gājiens”

Atzīmējot Pirmo Adventi un Ziemassvētku gaidīšanas laika sākumu, 2017. gada 3. decembrī no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00 Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” organizē brīvdabas pasākumu “Rūķu gājiens”. Pasākums norisināsies kā svinīgs gājiens no Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” pagalma uz Nordeķu muižas parku un atpakaļ uz sākotnējo pulcēšanās vietu.

Pasākumā tiks izspēlēta pasaka par Lielo Rūķi un Sūnu Rūķi, kurš dzīvo Nordeķu Parka lielā akmens tuvumā. Dalībniekus sagaidīs svētku vadītāji – Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” amatieru kolektīvu vadītāji un dalībnieki, iejūtoties dažādos pasaku tēlos un izspēlējot teatrālas etīdes. Pēc gājiena atklāšanas visi tā dalībnieki, nesot rokās gaismas lukturīšus, dosies ceļā uz netālu esošo Nordeķu muižas parku, kur tos sagaidīs noslēpumainie pasaku rūķi – Sūnu Rūķis un folkloras kopa “Laiksne”. Nordeķu muižas parkā dalībnieki tiks iepazīstināti ar latviskajiem ticējumiem un tradīcijām, kā arī varēs iesaistīties rotaļās un dziesmās, lai latviskā gaisotnē atzīmētu gan Adventa laika sākumu, gan gaidāmos ziemas saulgriežus. Pēc norisēm Nordeķu muižas parkā, gājiena dalībnieki dosies atpakaļ uz Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” pagalmu, kur tiks iedegta Iļģuciema svētku egle. Pēc tam visi pasākuma apmeklētāji aicināti uz Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Lielo zāli, lai sasildītos, dzertu tēju, klausītos Sūnu Rūķa stāstījumā par Iļģuciemu un skatītos režisora Edmunda Jansona 2016. gadā tapušo multiplikācijas filmu “Bize un Neguļa”.

Pasākuma laikā par jautrību, rotaļām un pārsteigumiem rūpēsies dažādi rūķi - Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” amatieru kolektīvu vadītāji un dalībnieki. Sūnu Rūķis – žurnālists Dzintars Tilaks,  Lielais Rūķis – Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” jauniešu deju kolektīva “Dejotprieks” vadītāja Sandra Keisele.

Ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti