Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātra Zinību stundā - „Modernisma arhitektūra, Brīvības ielas projekti un Dailes teātra ēka”

Turpinot Dailes teātra ciklu “Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”, 13.novembrī arhitekte un žurnāliste Ieva Zībārte aicina uz lekciju “Modernisma arhitektūra, Brīvības ielas projekti un Dailes teātra ēka”.

Līdz ar modernismu mākslā, literatūrā, filozofijā un sabiedrībā paradigmas maiņu piedzīvoja arī arhitektūra. Rīga bija viena no pirmajām pilsētām Eiropā, kur pilsētas infrastruktūra un arhitektūra 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā modernizējās visstraujāk. Neparasts liecinieks modernisma izpausmēm arhitektūrā, dizainā un domāšanā vairāk nekā 100 gadu garumā ir Brīvības iela un 1977.gadā pabeigtā Dailes teātra ēka.

Lekcija “Modernisma arhitektūra, Brīvības ielas projekti un Dailes teātra ēka” notiks pirmdien, 13.novembrī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 6.novembra plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Vilipsone.

Jaunākie raksti