Mirta, Ziedīte

Indiešu klasiskās dejas vakars ARUNA izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa”

2017. gada 9. oktobrī plkst. 19.00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notiks indiešu klasiskās dejas vakars ARUNA, kas vienā pasākumā sapulcinās divas indiešu dejas skolas Latvijā, lai parādītu gan to unikālās īpašības, gan vienotu sakrālo sakni. Vakara goda viesis būs Dmitrijs Zmejevs, kura vizīti Rīgā ar nepacietību gaida visi indiešu dejas mīlētāji, pārstāvot vakara programmas “zelta kodolu”.

Mūsu dzīves ritējums pakļauts dažādu likumu un parādību mijiedarbībai. Ikviens no mums katru dienu meklē iespēju līdzsvarot visu spēku enerģijas. Indiešu dejas vakara nosaukums ir ARUNA, kas tulkojumā no sanskrita nozīmē "līdzsvars". Garīgā un materiālā pasaule - divas cilvēka dzīves neatņemamās sastāvdaļas, spilgti un izteiksmīgi tiek attēlotas arī Indijas dejas klasikā.

Indiešu deja ir ļoti sena - pirmo reizi tā minēta hindu Rigvēdā, kuru datē ar 1500 gadu p.m.ē. Tā ir viena no senākajām un grūtākajām deju sistēmām pasaulē, kas gājusi nemitīgu attīstības ceļu gandrīz divtūkstoš gadu garumā. Deja pauž kustības evolūcijas izteiksmi un jaunrades spēku. Dejas saturu nosaka bagātīgais indiešu mitoloģiskais mantojums.

Dejas vakarā būs redzami divi indiešu dejas stili - Dienvidindijas stils Bharatanatyam un Ziemeļindijas stils Kathak.

Koncertā piedalīsies Rīgas indiešu klasiskās dejas izpildītāji un deju studijas:

● Gaura Nataraj Das (Aleksejs Furdaks), Padmini Sridevi (Larisa Podskočaja) un studija „Bharata”, Dienvidindijas stils Bharatanatyam;

●  Nataļja Garaņina un Nataļjas Garaņinas Ziemeļindijas klasiskās Kathak deju tradīcijas studija;

●  Īpašais koncerta viesis Dmitrijs ZMEEVS (Maskava), Dienvidindijas stils Bharatanatyam

Vakaru rīko biedrība Indiešu kultūras centrs “Bharata” sadarbībā ar “Rīgas mākslas telpu”

Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa kasēs, biļešu cenas 10€; skolēniem, pensionāriem un invalīdiem -  5 €.

Jaunākie raksti