Rūdolfs, Rūdis, Viviāna

Radošā fotogrāfijas darbnīca bērniem Latvijas Fotogrāfijas muzejā

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus vecumā no 7 līdz 9 gadiem pieteikties radošajai darbnīcai, kurā dalībnieki varēs uzzināt par fotogrāfijas tehniku – cianotipiju – un izmēģināt to saviem spēkiem. Darbnīca tiks organizēta 9. decembrī, piektdienā, plkst. 16:00.

Nodarbībās dalībnieki varēs gūt ieskatu fotogrāfijas vēsturē, kompozīcijas pamatos un vienlaikus darboties praktiski, izgatavojot cianotipu fotogrammas jeb siluetu attēlus. Tos iegūst, uz iepriekš sagatavota gaismjutīga papīra liekot negatīvus vai citus plakanus priekšmetus un apgaismojot dienasgaismā. Rezultātā iegūst košas un grafiskas fotogrammas. Nodarbības ilgums ir viena stunda. Šoreiz nodarbība tiks pavadīta jau Ziemassvētku noskaņās.

Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.

Pieteikšanās: Darbnīcas ieejas maksa ir 1,42 eiro, vietu skaits grupā – ierobežots. Pieteikšanās līdz 7. decembrim, nosūtot uz e-pasta adresi [email protected] dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).

Jaunākie raksti