Mirta, Ziedīte

Jelgavas pilsētas svētki 2016

Maija pēdējā nedēļas nogalē Jelgava svin Pilsētas svētkus. Šogad tie notiks no 27. līdz 29.maijam ar pasākumiem visai ģimenei un plašu kultūras un izklaides programmu. Ikviens aicināts līdzdarboties ar savu pozitīvo attieksmi un interesi, kopīgi veidojot svētkus krāsainus un priecīgus. Programmā plānoti ne tikai tradicionālie un iemīļotie pasākumi, bet arī vairāki jaunumi un pārsteigumi. Trijās Pilsētas svētku dienās būs iespēja doties ceļojumā, lai saskaitītu un saliktu Jelgavas vērtības vienā gabaliņā, jo svētku devīze skan: „Pa gabaliņam Jelgavu lieku”.

Pilsētas svētku gājiens

Jelgavas svētku gājiens ir patriotisma, lepnuma un prieka brīdis ne tikai gājiena dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Pagājušajā gadā, kad Jelgava svinēja savu 750. jubileju, tas kļuva par garāko Pilsētas svētku gājienu Latvijā, pulcējot 20500 dalībnieku un sasniedzot 4,5 kilometru garumu. Arī šogad gājienā, kas notiks 27.maijā pulksten 18, piedalīsies pilsētas uzņēmumi, iestādes, apvienības un biedrības, kā arī draugu un radu saimes. Gājiens virzīsies pa Lielo ielu un noslēgsies pie Jelgavas Kultūras nama.

Svētku atklāšana un koncerts

Svētkus Hercoga Jēkaba laukumā 27. maijā pulksten 18 ieskandinās koncerts “Ceriņu laikā”, kurā uzstāsies dziedošais aktieris Andris Bērziņš ar programmu “Bērziņa balzams”, “Laimas muzykanti”, “6. jūdze”, “Mākoņstūmēji” un DJ Roberts Lejasmeijers.

Savukārt deju centra “Cukurfabrika” teritorijā (Cukura ielā 22) pulksten 21 un 24 notiks īpašs pasākums – laikmetīgās dejas izrāde “Ārā”, kurā piedalīsies Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas studenti. Izrādes muzikālais noformējums -  Juris Kaukulis un Kaspars Tobis (“Dzelzs vilks”).

“Chill out” zona


Pasta sala 27. maijā no pulksten 22 līdz 3 pārtaps par vietu, kurā apmeklētāji varēs doties muzikālā ceļojumā no funk, soul, jazz līdz hip-hop, boogie un disco noskaņām kopā ar DJ Brotha D un DJ Janiz. Pasākuma ietvaros pulksten 23 uzstāsies grupa “Laika Suns” un pulksten 24 – repa grupa “Augša”.

Amatu dienas gadatirgus un koncerti


Sestdien, 28. maijā no pulksten 9 rosība valdīs Hercoga Jēkaba laukumā, kur notiks Amatu diena. Gadatirgū varēs ne tikai iegādāties dažādu amatnieku, mājražotāju un lauku labumus, bet arī būs iespēja apskatīt dažādu amata prasmju demonstrējumus, piemēram, ķekaraproču veidošanu, rotaļlietu šūšanu. Apmeklētāji varēs paši izveidot savu cepamrotu, pamēģināt šaut ar loku un vizināties ar zirgiem.

Uz skatuves Hercoga Jēkaba laukumā varēs vērot kultūras programmu, kurā piedalīsies Jelgavas amatiermākslas kolektīvi. Savukārt koncertprogrammā “Jelgavas leģendas rampas gaismās” ar zināmām un pat leģendārām dziesmām uzstāsies solisti Jānis Kurševs, Žoržs Siksna un Jelgavas aktieri kopā ar un citiem mūziķiem.

No pulksten 20 Hercoga Jēkaba laukums pārvērtīsies par galveno satikšanās vietu, kur koncertprogrammā “Starp diviem tiltiem” ar jelgavniekiem un Jelgavas viesiem kopā būs Fēlikss Ķiģelis, “Credo”, Ivars Pētersons, kā arī nakts dejas spēlēs DJ JAX.

Brīvdabas džeza mūzikas koncerts

Džeza mūzikas cienītāji 28. maijā no pulksten 17 aicināti apmeklēt Pasta salu, kur uz brīvdabas skatuves notiks īpašs koncerts, kurā piedalīsies Šiauliai Big Band, Mirage Jazz Orchestra, Jelgavas Bigbends ar solistiem Daumantu Kalniņu un Līvu Dumpi.

“Stuntfighters” Streetbike Freestyle moto šovs pilsētas centrā

Tas būs unikāls ielas motociklu frīstaila šovs profesionālas moto kaskadieru komandas izpildījumā. Moto šovā ar jaudīgiem motocikliem piedalīsies jelgavnieks Lauris Kleibahs, viens no labākajiem Baltkrievijas Streetbike Freestyle braucējiem Nikita Podolsky, kā arī Jānis Rozītis ar savu pašbūvēto 200 zs kvadraciklu. “Stuntfighters” komanda sola elpu aizraujošu šovu, kas dos zināmu adrenalīna devu visiem šova vērotājiem. Pieredzes bagātie braucēji par sevi saka, ka ar motociklu var izdarīt gandrīz visu, ja vien zem tā riteņiem ir asfalts, bruģis vai jeb kurš cits monolīts segums.

Kaskadieru trikus varēs redzēt 28. maijā pulksten 20 Pasta ielā (starp Dobeles un Kr. Barona ielu).

3D multimediāls šovs “… kādu nakti pilsētā ienāca mežs!”

Jelgavas pilsētas svētku laikā 27. un 28.maijā pulksten 22 Pasta salā tiks atdzīvināti koki. Skatītāju acis priecēs video, gaismas un skaņas – 3D multimediāla performances projekcija uz kokiem, kas veidota iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa “Zaļās pasakas”… “ kādu nakti pilsētā ienāca mežs. Liels, liels zaļš, zaļš mežs. ...un koki mācēja runāt! Tie runāja cilvēka, mākslas valodā!”. 40 minūšu garajā vizuālajā performancē būs iespēja vērot 3D animāciju, kurā atklāsies pieci abstrakti tēli – meža gari. Šī projekta moto sasaucas ar Imanta Ziedoņa citātu: „Latvija ir brīnumskaista zeme, tikai skaistajam jāpalīdz parādīties”.

Ģimenes diena Pasta salā

29. maijā no pulksten 12 Pasta salā tiks rīkota Ģimenes diena, kur norisināsies dažādas sporta aktivitātes ģimenēm: skriešana, nūjošana, krosmintona nodarbības u.c., kā arī tiks rīkoti tūrisma braucieni ar kanoe laivām pa Lielupi. Savukārt, pēcpusdienā pulksten 16 notiks koncertuzvedums “Tauriņu balsis Jelgavā”, kurā piedalīsies Jelgavas skolu kori, ansambļi, bērnu popgrupas, Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestris „Rota”, deju kolektīvs “Vēja zirdziņš” un deju studija “Benefice”.

Savukārt, Pils saliņā no pulksten 13 līdz 16 notiks senioru zaļumballe, kurā izdejoties aicināti kopā ar Iru Krauju –Dūdumu un grupu.

Koncertuzvedums “Pa gabaliņam Jelgavu lieku”

Redzēt un novērtēt, cik dažādi, krāsaini, talantīgi un daudzpusīgi ir jelgavnieki varēs apmeklējot koncertuzvedumu “Pa gabaliņam Jelgavu lieku”, kas notiks 29. maijā pulksten 16 Jelgavas Kultūras namā. Mākslinieki, apzinoties savas pilsētas un pilsētnieku spēku, caur jelgavnieku komponētām un izdziedātām dziesmām, izdejotām dejām un radītām dzejas rindām, pa gabaliņam saliks kopā Jelgavas puzli. Pasākumā piedalīsies: TirkizBand, Jānis Kurševs, Žoržs Siksna, Vilnis Dumpis, Līva Dumpe, Endijs Rožkalns un Jelgavas amatiermākslas kolektīvi.

Jaunākie raksti