Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātrī - pirmizrāde „Pīters Pens” un skolas sākuma pasākums

31.augustā Dailes teātrī notiks jaunās sezonas pirmā pirmizrāde - izrādi bērniem „Pīters Pens” iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere, Džeimsa Metjū Berija stāsta dramatizējuma un tulkojuma autore ir Evita Mamaja. 1. un 2.septembrī pirms izrādes notiks tradicionālais skolas sākuma pasākums, kam šoreiz dots nosaukums „Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!”.

Draiskulīgais zēns Pīters Pens, kurš negrib izaugt liels, toties māk lidot, ne no kā nebaidās. Naktīs viņš apciemo Dārlingu ģimenes bērnus, lai klausītos Vendijas māmiņas vakara pasakas. Arī Vendija zina daudzas pasakas, tāpēc Pīters grib, lai viņa dodas tam līdzi uz Nekurnekadzemi un kļūst par māmiņu visiem pazaudētajiem puikām. Un tad tik sākas piedzīvojumi! Nekurnekadzeme ir brīnumu un pasakainu radījumu pilna – te ir laumiņas gaisā un nāriņas lagūnā, indiāņi un mežonīgie zvēri. Brīnumiem Nekurnekadzemē nav ne gala, ne malas. Bet te draud arī briesmas un ir jāizcīna īstas kaujas ar briesmīgajiem pirātiem un viņu šausminošo vadoni kapteini Āķi. Visi bērni izaug lieli un vairs nemāk lidot, izņemot Pīteru Penu. Un tā būs vienmēr.

Jauniestudējumā „Pīters Pens” titullomā būs Dainis Grūbe, bet Ilze Ķuzule-Skrastiņa atveidos Vendiju. Pārējās lomās - Kristīne Nevarauska (Skārdulīte), Indra Briķe (Dārlinga kundze / Lielā Milzu Mazpantera), Artis Robežnieks (Dārlinga kungs / Indiānis), Kaspars Zāle (Džons, Vendijas brālis), Pauls Iklāvs (Maikls, Vendijas brālis), Gints Grāvelis (Kapteinis Džespers Āķis), Juris Bartkevičs (Bocmanis Smīks), Pēteris Liepiņš (Džentlmenis Stārkijs), Ērika Eglija (Debestiņa), Artūrs Dīcis (Tutū, neveiksminieks), Edijs Zalaks (Drusciņš, iedomīgais), Niklāvs Kurpnieks (Nena / Sprodziņš), Anete Krasovska (Kundziņš, aušīgais), Ieva Sarma (Kalponīte Liza / Tīģerlilija / Džeina), Alise Bokaldere (Nekurnekadputniņš), Kitija Geidāne, Emīlija Berga, Linda Karlsone, Elizabete Linde (Nāriņas / Krokiji) un Annika Auziņa (Indiāniete).

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, komponists Kārlis Auzāns, horeogrāfe Liene Grava, video mākslinieks Roberts Rubīns un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Latvijas Kultūras akadēmijas profesora, teātra vēstures pētnieka Jāņa Siliņa sarunu pirms pirmizrādes ar izrādes režisori Lauru Grozu-Ķiberi lasiet šeit: http://www.dailesteatris.lv/izrade/384/piters-pens.

1.un 2.septembrī plkst.16.00 sāksies tradicionālais skolas sākuma pasākums, kas Dailes teātrī notiks jau piekto reizi un kam šoreiz dots nosaukums „Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!”. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs – iepazīsies ar Latvijas Leļļu teātra ceļojošo izstādi “Leļļu stāsti”, kas Dailes teātrī būs apskatāma līdz 21.septembrim, a/s „Laima” saldumu darbnīcā veidot skaistas piemiņas lietas, izkustēties kopā ar Global Fitness treneriem un „Kustību skolas” pārstāvjiem, radīt mākslas darbus kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku,  piedalīties Latvijas Mazpulku praktiskajās darbnīcās, veidot dažādus brīnumus no kartupeļiem sadarbībā ar „Kartupeļu operas” pārstāvjiem, iekarot pirātu kuģi un savaldīt krokodilu kopā ar Latvijas Gumijlēcēju klubu, fotografēties un uzreiz saņemt izdrukātas fotogrāfijas, apskatīt fotoizstādi, kas veidota no fotokonkursa „Ceļojums uz Nekurnekadzemi” iesniegtajiem darbiem. 1.septembrī no plkst.16.30 Dailes teātra kafejnīcā „Epikūra dārzs” notiks Baldones jauno dziedātāju konkursa „Vāverciema lakstīgala” laureātu koncerts, kuru bez maksas būs iespējams apmeklēt ikvienam interesentam. 1.septembrī ap plkst.17.00 notiks arī Dailes teātra izsludinātā fotokonkursa „Ceļojums uz Nekurnekadzemi” uzvarētāju apbalvošana.

Jaunākie raksti