Aldonis, Agija

Kultūras pils „Ziemeļblāzma” aicina uz Ģertrūdes ielas teātra izrādi „Āda”

2018. gada 11. aprīlī plkst. 19.00 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" būs skatāma Ģertrūdes ielas teātra izrāde "Āda" – stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu mīlestības meklējumus pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Ivars Krasts un Anta Aizupe. Dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes oriģināllugu uz skatuves iedzīvinājis režisors Andrejs Jarovojs.

Ingas Gailes lugai ir neikdienišķa struktūra – izmantotas nevis ainas, bet dziesmas. Autore spēlējas ar Bībeles tēmām, ar popkultūras un laikmetīgās sadzīves tēliem. Ingas Gailes “Āda” sākas īsi pēc tam, kad Ādams, apguvis pasauli, nosaucis visu un visus, kas jānosauc, atklāj, ka dzīve viņa paradīzē ir vienmuļa. Noslēgumā - ne tikai izdzīšana no paradīzes, bet arī totāla apmaldīšanās, pazušana un pazaudēšanās pilsētas sintētiskajos džungļos.

Režisors Andrejs Jarovojs skatītājiem parāda šo stāstu caur Antas Aizupes un Ivara Krasta izspētajiem varoņiem kā dziesmu par mīlestību – tās rašanos un izdzīvošanu realitātē, visā tās skaistumā un arī skaudrumā. Izrāde ir par to, ko nozīmē dzīvot bez ādas, bez barjeras starp sevi un pasauli, un ko nozīmē ādu uzaudzēt – kā jūtas sirds un sirdsapziņa, kad jāpieņem grūti lēmumi.

Izrāde tapusi ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Biļešu cenas EUR 10.00, pensionāriem un studentiem EUR 8.00. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras pils „Ziemeļblāzma” informācijas centrā,  “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Jaunākie raksti