Aldonis, Agija

Andra Buļa monoizrāde „Facebook. Post Scriptum” Kultūras pils „Ziemeļblāzma” Lielajā zālē

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē šī gada 30. janvārī plkst. 19.00 notiks Gaļinas Poļiščukas režisētā Andra Buļa mono izrāde “Facebook. Post Scriptum”. Izrāde tapusi, iedvesmojoties no populārākā sociālā tīkla pasaulē – Facebook. Radošā komanda cenšas atbildēt uz jautājumu – kas mūsdienu cilvēku tik ļoti saista šajā virtuālajā vidē? Kas ir tas, ko mēs atrodam sociālajos tīklos, bet ko reālā dzīve vairs nespēj dot? Kur ir robeža starp patieso cilvēku un viņa kopiju – avataru, un kur patiesībā meklējams šis patiesais cilvēks?

Skatītāji ar izrādes varoni, tipisku “ofisa planktonu” Tomasu Bertansonu, sastopas brīdī, kad viņš veido savu profilu sociālajā tīklā Facebook. Tomass ironizē par cilvēka sociālā statusa atkarību no “patīk” un komentāru skaita pie viņa darbībām, un visvairāk par to, kā cilvēks, apsēsts ar vēlmi dzīvot mākslīgi radītā vidē, zaudē saikni ar reālo pasauli.

Izrāde balstīta uz reālu varoņu korespondenci un darbībām sociālajā tīklā Facebook. Kādu laiku pirms izrādes tapšanas režisore un aktieris, izmantojot iedomātus profilus, ir pavadījuši šajā sociālajā tīklā, sarakstoties ar virtuālajiem draugiem, publicējot statusus uz “sienas” un analizējot tiem veltītos komentārus. Ja izrādes teksts Jums šķiet kaut kur dzirdēts – nebrīnieties. Mēs taču visi lietojam Facebook!

Režisore: Gaļina Poliščuka, lugas autore: Nargiza Baghirzade. Izrādes ilgums 2 stundas.

Biļešu cenas EUR 10.00, pensionāriem un studentiem EUR 8.00. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras pils „Ziemeļblāzma” informācijas centrā, „Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Jaunākie raksti