Mirta, Ziedīte

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī

15.septembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī. To vidū ir divas pirmizrādes – ART Lielajā zālē un “Harolds un Moda” Mazajā zālē.

Jasmīnas Rezā lugas ART iestudējumu veidos Dž.Dž.Džilindžers – Dailes teātra versijā tā būs “franču izklaide 2 cēlienos”. Pirmizrāde paredzēta 17.novembrī. Franču dramaturģes Jasmīnas Rezā luga „Art” saņēmusi Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā komēdija (1998) un Tonija balvu kā gada labākā luga (1998). Marks, Seržs un Ivans ir bijuši draugi ilgu laiku. Bet tagad Seržs ir nopircis dārgu gleznu – audeklu, kas nokrāsots baltā krāsā ar šaurām baltām šķērslīnijām. Kad Marks šo gleznu nosauc par „mēslu”, tā ir īsta katastrofa un smags izaicinājums viņu draudzībai. Ivans, kuram nav sava viedokļa un – pēc draugu domām – par visu nospļauties, cenšas samierināt abus savus draugus. Kaut kādam veselajam saprātam taču jābūt! Izrādē spēlēs Artūrs Skrastiņš (Marks), Juris Žagars (Seržs) un Ģirts Ķesteris (Ivans), piedalīsies arī Marija Naumova.

Mazajā zālē 16.novembrī notiks jauniestudējuma “Harolds un Moda” pirmizrāde - Kolina Higinsa “komēdiju ar pašnāvībām” iestudēs Pauls Timrots. Haroldam ir 18 gadi un aiz muguras jau 15 pašnāvību inscenējumi. Viņam patīk apmeklēt bēres. Tur arī viņš satiek Modu. Viņiem iet jautri – viņi zog roņus, kokus un automašīnas. Harolds grib Modu precēt, bet viņa māte ir kategoriski pret! Daudzi skatītāji, iespējams, būs mātes pusē, jo Modai ir 80 gadi! Kā tas viss beigsies? Galvenās lomas atveidos Lilita Ozoliņa un  Edijs Zalaks vai Niklāvs Kurpnieks, pārējās lomās būs Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Juris Bartkevičs, Ērika Eglija, Aldis Siliņš un Sarmīte Rubule.

Novembra piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Laulības dzīves ainas” 3. un 4.novembrī, uz šīm izrādēm būs tikai divas biļešu cenas - 5 un 7 EUR.

Jaunākie raksti