Gunta, Ginta, Gunda

Janvārī Dailes teātris viesosies Siguldā un Ventspilī

Janvārī Dailes teātris viesosies Siguldā un Ventspilī. 20.janvārī izrādi “Ērtas dzīvošanas mirklīši” varēs noskatīties Siguldā, bet 27.janvārī izrādes “Mīļākais” radošā komanda dosies uz Ventspili.

Siguldas pagasta kultūras namā režisora Kārļa Auškāpa iestudēto izrādi “Ērtas dzīvošanas mirklīši” varēs redzēt 20.janvārī. Ozolgales pansionātā satiekas „Pirmā grēka līča” personāži. Te katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas vaifai, radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu! Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai ir dzimšanas diena, un tiek gatavots pārsteigums – īsts teātra uzvedums. Ērika Hānberga “septiņos omulīgos vingrojumos” 1 daļā spēlē Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Juris Kalniņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Baiba Indriksone un Āris Rozentāls. Izrādes sākums plkst.19.00.

27.janvārī ar Genādija Ostrovska psiholoģisko drāmu autora iestudējumā Dailes teātris viesosies Ventspilī Teātra namā “Jūras vārti”. Izrādē spēlē Intars Rešetins, Juris Žagars, Elīna Vaska, Sarmīte Rubule, Dainis Gaidelis, Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane, Aija Dzērve, Anete Krasovska, Aldis Siliņš, Eva Trapāne vai Rebeka Rēķe. Čariševs ir profesors, lingvists. Vārdos viņš var izskaidrot visu pasauli. Taču viņš nav iedomājies, ka arī cilvēka dzīvei var būt apslēpta nozīme – tāpat kā vārdiem. Ka ilgus gadus viņam līdzās ir pastāvējusi vēl otra – cita, nezināma realitāte. Ar cilvēku viņam blakus kaut kas ir noticis, bet viņš to nav zinājis, nav jutis. Nu vairs nav, kam pajautāt, ar ko parunāt. Ja kāds visu paskaidrotu, viss nostātos savās vietās. Bet tagad uz pašu galveno dzīves jautājumu tā arī nav atbildes. Šis ir dramatisks stāsts par divu vīriešu mīlestību pret vienu sievieti, kuras vairs nav un kura negribot tagad ir savienojusi viņu dzīves. Viņu pazīšanās sākas ar pamatīgu kautiņu un lamāšanos, kas transformējas savādās abpusējās vizītēs un atklātās pārrunās. Dīvains mīlas trīsstūris, kurā iztrūkst viena dalībnieka. Pēc Genādija Ostrovska scenārija krievu kino režisors Valērijs Todorovskis uzņēmis filmu „Mīļākais” (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās. Izrādes sākums plkst.19.00.

Jaunākie raksti