Aldonis, Agija

Kā izgrebt Helovīna ķirbi?

Ja ja jūs esat viens no tiem cilvēkiem, kas atzīmē Helovīna svētkus, tad lieliski noderēs atgādinājums par vienu no veidiem, kā pagatavot Helovīnu svētku ķirbi.

Turklāt tas ir lielisks veids, kā apvienot visu ģimeni vienā kopīgā nodarbē, radot kādu košu dekoru, par ko visiem būs prieks gan Helovīna dienā, gan kādu laiciņu pēc tam.

Nepieciešams:
ķirbis;
nazis;
bļodiņa;
karote.

1. solis:
Ķirbi novieto uz stabilas virsmas. Pirms tiek uzsākta ķirbja grebšana, ir jāizgriež „cepurīte”. Cepurītes formu var izvēlēties pēc savas gaumes un patikas. Te visticamāk nāksies izmantot asu, cietu un izturīgu nazi.

2. solis:
Kad cepurīte izgriezta, to uzmanīgi izceļ ārā.

3. solis:
Jānogriež ķirbja mīkstuma daļa ķirbja cepurītei, lai vēlāk, degot svecītei, tā neaizdegtos.

4. solis:
Tad droši var sākt paša ķirbja grebšanu. To var darīt gan ar lielāku karoti, gan ar rokām. Tomēr jāatceras, ka ķirbja iekšpusei būtu jābūt maksimāli gludai, lai sveces liesma nepiesvilinātu atsevišķas ķirbja daļas.

5. solis:
Mūsu ķirbim tika izveidotas arī „aizmugurējās durvis”, lai to būtu vieglāk izgrebt un, lai vēlāk būtu vieglāk gan ievietot, gan izņemt svecīti. "Durvis" jebkurā laikā ir iespējams ievietot atpakaļ, lai ķirbis izskatītos praktiski neskarts un pilnīgs.

6. solis:
Izgriež vēlamo Helovīna ķirbja seju. Lai to būtu ērtāk izdarīt, ieteicams vispirms to uzzīmēt uz paša ķirbja kā trafaretu.

7. solis:
Helovīna ķirbis gatavs!

Lai jauki svētki, un padariet ķirbja grebšanu par ikgadēju tradīciju, kas atkal un atkal vieno ģimeni un labus draugus! 

Jaunākie raksti