Vēsma, Fanija

Helovīna spēles un atrakcijas

Tā kā Helovīni ir aizgūti svētki, kurus lielākoties svin bērni un pusaudži, arī svētku tradīcijas un aktivitātes ir aizgūtas no citām tautām, kur šī spocīgā nakts tiek svinēta īpaši aktīvi.

Vienojošais Helovīna aktivitāšu motīvs ir briesmas, briesmoņi  – jo baisāk, jo atbilstošāk šai dienai. Lūk, dažas baisas spēles un atrakcijas!

Sarīkojiet Helovīna masku balli (vai, piemēram, baisāko cepuru parādi), kurā klātesošie balso par labāko tērpu (cepuri), bet balles izskaņā uzvarētājs saņem dāvanu, piemēram, ķirbi.

Helovīna labirints. Vislabāk, ja to var izveidot pagalmā vai kādā plašā telpā. Atbilstoši svētku specifikai, labirintu jāiziet naktī, pa vidam sastopoties ar dažādām biedējošām gaismām un uzdevumiem (izlīst cauri ar diegu savītam zirnekļu tīklam, piemērīt kādu biedējošo masku vai tml.).

Ķirbju grebšanas konkurss. Katrs dalībnieks izrebj savu ķirbi. Tas veicinās radošu darbošanos un iztēli. Balvu par labāko (baisāko, neparastāko, lielāko, smaidīgāko, dusmīgāko u.t.t.) veikumu jāsaņem katram!

Masku darbnīca. Atliek vien sagatavot kartonu, šķēres, rakstāmpiederumus, gumijas (stiprināšanai) un līmi, un masku darbnīca var sākt darboties! Kāda Tev šķiet pati baisākā Halovīna maska?

Medības tumsā. Lai medības būtu drošākas, labāk sadalīties 2 vai vairākās komandās. Katra komanda pēc iepriekš sagatavotas kartes meklē medījumu (papīra sikspārni, piemēram).

Ķirbju sēklu skaitīšana. Spēles vadītājs pārējiem pagriež muguru un necaurspīdīgā traukā ieber noteikti skaitu sēklu. Pārējie min, cik sēklu ir iebērts. Uzvarētājs (tuvākā atminējuma autors) saņem sauju ķirbju sēkliņu.

Ķirbju sēklu tālmešanas konkurss – kurš var vistālāk aizmest ķirbja sēklu?

Stāstām spoku stāstus! Spoku stāstus stāstīt un klausīties noteiktā vecumā patīk visiem bērniem. Ir tik jautri kopā baidīties, jo īpaši, ja drošā attālumā ir vecāki vai kāds cits pieaugušais.

Mēmais briesmoņu šovs – klasisko mēmo šovu arī var spēlēt Halovīnu stilā, minamos vārdus sagatavojot iespējami briesmīgākus (vampīrs, spoks, tumsa u.t.t.).

Ķirbju boulings.
Tam būs nepieciešama kāda smagāka bumba (ideāli, ja oranža, jo tā simbolizēs ķirbi) un vairākas tukšas pudeles. Pudeles saliek stāvus un ripina uz tām "ķirbi". Kurš vairāk pudeļu nogāzīs?

Mūmijas. Spēles dalībnieki sadalās pa pāriem. Katram pārim pienākas 1 rullis tualetes papīra. Tiek uzņemts laiks un katrā pārī 1 dalībniekam ir uzdevums otru aptīt ar tualetes papīru kā mūmiju. Jautrība noteikti būs liela.

Jaunākie raksti