Vēsma, Fanija

Rīga šogad kļūs par starptautiskā mūzikas festivāla «KUBANA 2015» mājvietu

Pašā vasaras karstumā – no 6. līdz 9.augustam – Lucavsala Rīgā kļūs par „Brīvības salu”, kur pirmo reizi notiks starptautiskais mūzikas festivāls „KUBANA-2015”.

Četru dienu laikā uz divām skatuvēm uzstāsies pasaules līmeņa mūziķi, starp viņiem –HIM (Somija), D12 (ASV), Panic! At The Disco (ASV), Delfin (Krievija), Leningrad (Krievija), Holliwood Undead (ASV), Infected Mushroom (Izraēla), Bravo (Krievija), NAIV (Krievija), GUS GUS (Islande), Trubetskoy (Baltkrievija), Skindred (Lielbritānija), The Bloody Beetroots (SBCR DJ SET), Koza Mostra (Grieķija), Animal Jazz (Krievija), Elizium (Krievija), Zero People (Krievija), Gomadi & Monster (Spānija), Kill The Noise (ASV), Backyard Babies (Zviedrija) un citi. Festivāla īpašais viesis šogad ir Ļevs Ļeščenko (Krievija).

Līdzās piesātinātajai muzikālajai programmai festivāla apmeklētājiem būs pieejamas dažādas āra kafejnīcas, pludmale, telšu pilsētiņa, autogrāfu sesijas paviljons un rotaļu laukumi bērniem. Festivāls KUBANA - 2015 solās kļūt par jaunu vietu brīvdabas festivālu kartē, un tikai piecu minūšu gājienā no Vecrīgas.

«Esam bezgala pateicīgi Rīgai par iespēju šeit rīkot festivālu, – stāsta viens no festivāla rīkotājiem Ilja Ostrovskis. – Katru gadu KUBANA piesaistīja neskaitāmus aktīvas atpūtas cienītājus un pozitīvi ietekmēja Krasnodaras tūrisma nozari. Esam pārliecināti, ka mūsu sarūpētais kolorītais muzikālais kokteilis rīdziniekiem ies pie sirds. Tāpat ceram, ka festivāla jaunā mājvieta iepatiksies un patīkami pārsteigs uzticamos festivāla apmeklētājus, un mums, organizatoriem, pavērs jaunus radošos apvāršņus».

KUBANA ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu pulcē simtiem tūkstošu apmeklētāju no Krievijas, NVS valstīm un Eiropas. Pirmo reizi festivāls notika 2009.gadā Melnās jūras pludmalē. Tikai savā sešu gadu ilgajā vēsturē to jau apmeklējuši 400 000 cilvēku un vairāk kā 300 mākslinieku no visas pasaules. Uz KUBANA skatuves muzicējušas tādas ievērojamas grupas kā Korn, System Of A Down, Madness, The Offspring, Gogol Bordello, Scooter, The Prodigy, Guano Apes, Mumiy Troll, Leningrad, Enter Shikari, Infected Mushroom, Die Antwoord, Emirs Kusturica un daudzi citi. Kā īpašie viesi festivālā uzstājušies Mihails Bojarskis, Jurijs Antonovs, Valērijs Leontjevs, sarūpējot klausītājiem negaidītus un pārsteigumu pilnus brīžus.

Biļetes uz festivālu KUBANA 2015 jau pieejamas «Biļešu serviss», «Reklamarket» kasēs un degvielas uzpildes stacijās «Statoil» visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. 

Jaunākie raksti