Gunta, Ginta, Gunda

„Rīgas A Cappella festivālā\" uzstāsies Latvijas un pasaules mākslinieki

No 21. līdz 23. oktobrim norisināsies “Rīgas A Cappella festivāls", iformē portāls www.qazeta.net. Festivālā uzstāsies spilgti Latvijas un pasaules mākslinieki, izskanēs unikālas un novatoriski veidotas mūzikas programmas, parādot a cappella žanru kā modernu un mūsdienīgu mākslas veidu.

21. oktobrī koncertzālē “Palladium” ar plašu koncertu tiks atklāts ceturtais “Rīgas A Cappella festivāls”. Koncertā “Sing-Along” piedalīsies vokālā grupa “Anima Solla”, Dānijas inovatīvā vokālā grupa “Postyr”, jauniešu koris “Balsis” un Dj Monsta ar īpaši veidotu programmu. Koncerta programmas noslēgumā notiks Sing-Along jeb kopdziedāšana ar koncerta publiku.

22. oktobrī festivālā uzstāsies izcilā vokālā grupa "The Real Group". Ar profesionālu perfekciju un dzīvām, personiskām emocijām grupa jau kopš 1984. gada ir viena no vadošajām vokālām grupām pasaulē. „The Real Group” ir radījuši unikālu mūziku, kas balansē uz robežas starp džezu, popmūziku un Ziemeļeiropas koru mūziku. "The Real Group" koncerta sākums plkst. 20.00 koncertzālē "Palladium".

“Rīgas A Cappella festivāla” noslēguma koncertā 23. oktobrī Rīgas Reformātu baznīcā uzstāsies koris “Kamēr…” un diriģents Jānis Liepiņš. Jauniešu koris "Kamēr..." ir unikāla un vienreizēja parādība Latvijas un pasaules mūzikas vidē, savā darbībā koris atstājis neizdzēšamas pēdas a cappella mūzikā. Kora “Kamēr…” mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš ir viens talantīgākajiem jaunās paaudzes diriģentiem, savukārt pašu kori šodien raksturo jauneklīga degsme apvienojumā ar augsti attīstītām vokālajām prasmēm un juteklisku muzikalitāti.

A cappella mūzika ir brīnums, ko spēj radīt cilvēki ar savām balsīm, un enerģija, kas nāk līdzi šai mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti. Mūzikā mūsdienās a cappella terminu lieto, lai apzīmētu daudzbalsīgu dziedāšanu bez instrumentālā pavadījuma.  A cappella dziedāšana ir viena no latviskās identitātes zīmēm un kopš neatminamiem laikiem turpinās jaunrades meklējumos mūsdienu mūzikā. A cappella muzicēšanas tradīcija ir Latviešu Dziesmu svētku kustības pamatā.

„Rīgas A Cappella festivāls“ tiek īstenots, lai veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā. Viens no Festivāla pamata uzdevumiem ir popularizēt a cappella dziedāšanas tradīcijas mūsdienīgumu un daudzveidīgās attīstības iespējas. Festivāla mērķis ir radīt spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai Latvijas vokālās mūzikas attīstībai.

Biļetes uz festivāla koncertiem iespējams iegādāties “Biļešu Servisa” kasēs un internetā. Festivāls piedāvā arī Festivāla kartes, kas sniedz iespēju apmeklēt visus festivāla programmas notikumus 21., 22. un 23. oktobrī un tiek piedāvātas ierobežotā daudzumā. Festivāla kartes īpašniekiem būs iespēja satikties ar māksliniekiem pēc Festivāla koncertiem.

Jaunākie raksti