Mintauts, Alfs, Bernandeta

Sāc pavasari ar 10 labiem darbiem!

Pavasaris spēj ienest jaunas vēsmas gan mūsos pašos, gan mājoklī un dārzā. Atliek iedvesmoties no saules un dabas atmodas, noticēt saviem spēkiem un sākt darboties! Veikalu tīkls K-rauta iesaka 10 idejas, kas noderēs pavasara sagaidīšanā.

1. Viss sākas ar tīrību! Paskaties apkārt un pārliecinies, kuras lietas vairs nav nepieciešamas, pārāk nolietotas, kļuvušas vecmodīgas. Lai cik sentimentālas atmiņas ar katru no tām saistītos, katrs atbrīvotais stūrītis, plauktiņš utt. radīs prieku un iespēju izvēlēties vecā vietā ko jaunu.

2. Pārstādi istabas puķes! Izvēlies katrai no tām piemērotāko substrātu, atceries, ka kaktusiem un orhidejām vajadzēs īpaši tiem piemērotu substrātu. Pārējiem augiem, visbiežāk, pietiks ar universālo substrātu. Pavasaris ir īstais brīdis, lai puķēm izvēlētos jaunus podus pārstādīšanai. Katru nākamo podu jāizvēlas platāku nekā iepriekšējais.

3. Diedzējamās siltumnīcas noderēs tiem, kas vēlas pavasari ielaist savās mājās - audzēt zaļumus un diedzēt sēklas. Ja siltumnīca šķiet par lielu, var izvēlēties speciālas kastītes ar caurspīdīgu plastmasas vāku, lai veicinātu sēklu dīgšanu. Vēl atliek tās piepildīt ar universālo substrātu, iesēt savus iecienītākos garšaugus, košākās vasaras puķes. Marts un aprīlis ir īstais laiks, kad var iesēt un izaudzēt lielāko daļu puķu, garšaugu, dārzeņu stādu.

4. Paskaties uz logiem! Izvēlies birsti, piemērotākos tīrīšanas līdzekļus, dažu stundu darbs un ieraudzīsi, cik pasaule šajā pavasarī ir brīnišķīga.

5. Izvēlies jaunu tekstilu, jo pat daži koši akcenti tavā mājoklī ienesīs labas pārmaiņas. Ja vēl uz galda, palodzes vai citviet izvietosi traukus ar pirmajām pavasara vēstnesēm podiņos – uzziedinātajām prīmulām, narcisēm u.c., izjutīsi kā ziedi kopā ar pavasari.

6. Pārlūko savu vannasistabu! Jauni dušas aizkari, trauki ziepēm, zobirstēm utml, veļas grozs un citi aksesuāri dāvās iespaidu par pilnīgi citu telpu. Protams, viss sākas ar tīrību un arī šeit, ņemot talkā birsti, švammi, speciālas drāniņas un kopšanas līdzekļus iegūsti nevainojamu spožumu!

7. Pavasari pa īstam ieelpot var tikai svaigā gaisā!
Dodies sakopt pagalmu vai piesakies palīgā draugiem, radiem. Ja nepieciešams, iegādājies jaunu grābekli, lāpstu, noderēs arī dārza šķēres, polietilēna vai cita materiāla maisi. Āra darbam piemērotus cimdus izvēlies ne tikai praktiskus, bet arī košus. Iedvesmosi sevi un apkārtējos!

8. Vēlies dzirdēt putnu balsis?
Izgatavo putnu būrīti un piestiprini izvēlētajā vietā! Atliek pārliecināties, kāda izmēra būrīti kuriem putniem vēlies izgatavot, iegādājies materiālus un sāc meistarot! Vajadzēs – dēļu gabalus, naglas un āmuru.

9. Varbūt vari veikt nelielu remontu!? Piemēram, kādā nelielā telpā – koridorā, virtuvē. Konsultējies ar speciālistiem un varbūt jaunajam interjeram nepieciešama tikai ota un bundža krāsas.

10. Sarīko svinības par godu pabeigtajiem uzkopšanas darbiem un pavasarim!
Tev noderēs grils, kokogles, dedzināmais šķidrums, iesmi, vienreizlietojamie trauki, dekorēšanai uzziedinātās prīmulas, narcises.

Jaunākie raksti